Timo Bult Timo Bult
06/04/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2020 13:06

Bitcoin (BTC) kan profiteren van nieuwe mining pool software 'Stratum V2'

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) kan profiteren van nieuwe mining pool software 'Stratum V2'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het bedrijf achter een van ’s werelds grootste mining pools, Braiins, heeft software uitgebracht dat bitcoin (BTC) miners onder andere meer privacy geeft. Al jaren is men bezig om bepaalde tekortkomingen van de huidige software op te lossen.
De software die op dit moment de standaard is om miners met pools te verbinden heet Stratum. Deze software maakt het al sinds 2012 mogelijk voor miners om zich te verbinden met pools om zo met meer zekerheid geld te kunnen verdienen.
De nieuwe software, Stratum V2, is sinds kort geïmplementeerd door Slush Pool, een van de grootste pools in de wereld. Miners kunnen de nieuwe software dus vanaf nu gebruiken om verbinding te maken met de Slush Pool.
Stratum V2 zorgt volgens co-CEO en medeoprichter van Braiins, Jan Capek, voor meer efficiëntie wat betreft bandbreedte en betere beveiliging. Met de huidige versie van Stratum kunnen namelijk zogenaamde hijacking aanvallen uitgevoerd worden waarbij hackers hash-kracht van een miner kunnen stelen.
Op dit moment wordt Stratum V2 dus getest en kunnen miners feedback leveren. Het bedrijf hoopt dat uiteindelijk meer pools de software zullen implementeren en dat V2 de nieuwe industriestandaard wordt.
Braiins blijft de software verder ontwikkelen. Zo zijn op dit moment “job negotiations” nog geen onderdeel van de nieuwe versie. Job negotiations maakt het voor miners mogelijk om zelf te stemmen voor of tegen Bitcoin protocolupdates in plaats van dat een mining pool als een entiteit een stem uitbrengt. Dit zou niet alleen voor de miners zelf maar ook voor Bitcoin een flinke stap vooruit betekenen.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie