Home Nieuws Mining Bitcoin (BTC) kan profiteren van nieuwe mining pool software 'Stratum V2'

Bitcoin (BTC) kan profiteren van nieuwe mining pool software ‘Stratum V2’

Het bedrijf achter een van ’s werelds grootste mining pools, Braiins, heeft software uitgebracht dat bitcoin (BTC) miners onder andere meer privacy geeft. Al jaren is men bezig om bepaalde tekortkomingen van de huidige software op te lossen.

De software die op dit moment de standaard is om miners met pools te verbinden heet Stratum. Deze software maakt het al sinds 2012 mogelijk voor miners om zich te verbinden met pools om zo met meer zekerheid geld te kunnen verdienen.

- Advertentie -

De nieuwe software, Stratum V2, is sinds kort geïmplementeerd door Slush Pool, een van de grootste pools in de wereld. Miners kunnen de nieuwe software dus vanaf nu gebruiken om verbinding te maken met de Slush Pool.

Stratum V2 zorgt volgens co-CEO en medeoprichter van Braiins, Jan Capek, voor meer efficiëntie wat betreft bandbreedte en betere beveiliging. Met de huidige versie van Stratum kunnen namelijk zogenaamde hijacking aanvallen uitgevoerd worden waarbij hackers hash-kracht van een miner kunnen stelen.

Op dit moment wordt Stratum V2 dus getest en kunnen miners feedback leveren. Het bedrijf hoopt dat uiteindelijk meer pools de software zullen implementeren en dat V2 de nieuwe industriestandaard wordt.

Braiins blijft de software verder ontwikkelen. Zo zijn op dit moment “job negotiations” nog geen onderdeel van de nieuwe versie. Job negotiations maakt het voor miners mogelijk om zelf te stemmen voor of tegen Bitcoin protocolupdates in plaats van dat een mining pool als een entiteit een stem uitbrengt. Dit zou niet alleen voor de miners zelf maar ook voor Bitcoin een flinke stap vooruit betekenen.

De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!

De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.100,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.164,05 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.169,61 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.178,34 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.