Roy van Krieken Roy van Krieken
01/09/2021 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2021 18:11

Bitcoin (BTC) miner in IJsland sluit megadeal: Koopt 20.000 miners terwijl hashrate verder herstelt

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) miner in IJsland sluit megadeal Koopt 20.000 miners terwijl hashrate verder herstelt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het gaat weer een tijdje goed met miners. Waar naar aanleiding van de maatregelen in China tegen het minen van cryptocurrencies de wereld van het bitcoin (BTC) minen volledig op zijn kop lag, lijkt het erop dat de rust wedergekeerd is. 

Mining bedrijven zijn als gevolg van de maatregelen in China verhuisd naar onder meer de Verenigde Staten en Canada. Zelfs de difficulty, de moeilijkheid van het minen van bitcoins, is een paar keer achter elkaar weer omhoog geschaald. 

Als gevolg van de onrust in China hebben mining bedrijven elders in de wereld ook flink kunnen uitbreiden. De prijs van mining machines is namelijk nog steeds relatief laag. 

Bitcoin miners vinden toevlucht in AI na halvering inkomsten
  • icon-mining
    Mining

Genesis Digital Assets en Canaan

Een gigantisch bitcoin mining bedrijf dat gevestigd is in IJsland heeft onlangs tenminste 20.000 nieuwe bitcoin mining machines aangeschaft. Dit blijkt uit een persbericht van de leverancier van deze machines, Canaan. 

Genesis Digital Assets heeft zelfs de mogelijkheid om hierna nog eens 180.000 ASIC mining machines te kopen van Canaan. Mocht deze deal van de grond komen dan zou dit de grootste transactie van bitcoin mining machines in de geschiedenis zijn.

In april sloten beide bedrijven ook al deal dat ervoor zorgde dat Genesis Digital zo’n $93 miljoen aan bitcoin mining machines kocht. Wat de prijs is van deze nieuwe deal is onbekend. Ook het model van de mining machines is nog niet bekend.

Advertentie

“Groene energie”

Volgens medeoprichter en voorzitter van Genesis Digital Assets, Abdumalik Mirakhmedov, is deze nieuwe overeenkomst onderdeel van een bredere strategie. Het bedrijf heeft namelijk het plan om uit te breiden in zowel de Verenigde Staten als Noord-Europa. 

Daarnaast is het voor het bedrijf belangrijk om gebruik te maken van groene energie. In zowel IJsland als de Verenigde Staten is het ook niet moeilijk om van dergelijke groene energie te worden voorzien.

Voor het einde van 2023 wil Genesis Digital Assets een mining capaciteit van zo’n 1,4 gigawatt hebben. Op dit moment is het al een van de grootste mining bedrijven ter wereld. Het is namelijk verantwoordelijk voor zo’n 2,4% van de totale hashrate van bitcoin.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie