Roy van Krieken Roy van Krieken
24/08/2021 17:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2021 17:48

Bitcoin (BTC) mining difficulty gaat weer omhoog, Amerikaanse miners doen goede zaken

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) mining difficulty gaat weer omhoog, Amerikaanse miners doen goede zaken

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Voor de derde keer op rij zal de bitcoin (BTC) mining difficulty omhoog geschaald worden. Dit keer zal de difficulty met maar liefst 12% naar boven geschroefd worden. Het Bitcoin netwerk past elke 2.016 blocks de difficulty aan om ervoor te zorgen dat transacties elke 10 minuten worden verwerkt. 

Bitcoin halving biedt gouden kans voor grote BTC miner, plannen onthuld
  • icon-mining
    Mining

Hashrate herstelt

Deze aanpassing van de moeilijkheidsgraad is het gevolg van de herstellende hashrate van het Bitcoin netwerk. Als de hashrate, of totale rekenkracht, van het netwerk stijgt is er meer concurrentie onder de miners. Zodoende gaat de difficulty dan omhoog met het gevolg dat de winsten van de miners lager worden.

Deze aanpassing naar boven van de moeilijkheidsgraad is intussen de derde op rij en de grootste. Vorige aanpassingen waren eerst 6,03%, toen 7,31% en nu dus 12%.

Op dit moment is de gemiddelde rekenkracht van het netwerk zo’n 126 EH/s. Dat is zeker 20% hoger dan dat het was aan het einde van juli en 40% hoger dan de bodem aan het begin van de maand juli. Toen was de rekenkracht slechts 90 EH/s.

Desalniettemin is de hashrate nog altijd zo’n 30% lager lager op dit moment dan op de absolute piek in mei. Voordat China de vergaande maatregelen tegen bitcoin miners in het land invoerde stond de hashrate op een enorme 180 EH/s.

Advertentie

Amerikaanse miners profiteren

Door de maatregelen in China stond de wereld van het bitcoin minen even op zijn kop. Doordat miners in China gedwongen werden om hun activiteiten te stoppen en te verhuizen wisten miners in andere landen enorm te profiteren van deze situatie.

Vooral miners in de Noord Amerika wisten optimaal gebruik te maken van de chaos als gevolg van de ontwikkelingen in China. Veel miners rapporteerden dan ook record omzetten in het tweede kwartaal van dit jaar.

Daarnaast lijkt het er sterk op dat deze mining bedrijven deze trend door zullen zetten in de nabije toekomst. Dit ondanks dat de mining difficulty omhoog gaat en zodoende de winsten van miners naar beneden gaat.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie