Rico Engelbarts
29/08/2020 09:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/08/2020 09:55

Bitcoin (BTC) mining biedt oplossing tegen affakkelen aardgas op olievelden

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) mining biedt uitkomst tegen affakkelen aardgas op olievelden

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Volgens screenshots van Equinor’s intranet die vrijdag zijn ontvangen door Arcane Research is de beursgenoteerde petroleummultinational nu druk bezig met het verminderen van het affakkelen van aardgas door cryptocurrency te minen.
Doordat er een nieuw strategisch partnerschap is aangegaan implementeert het bedrijf de digitale technologie voor het verminderen van affakkelen van Crusoe Energy Systems uit Denver, Colorado. Dit zet de afval aardgassen die anders in de atmosfeer terecht zouden komen om in elektriciteit op het olieveld.
Op het olieveld Bakken in North Dakota zal Equinor de uitstroom benutten bij de activiteiten die zij daar verrichten.
“Historisch gezien waren de opties van de industrie om affakkelen te verminderen beperkt tot dure maatregelen zoals de ontwikkeling van nieuwe infrastructuur of het stilleggen van de productie”, staat er in de memo die intern bij Equinor werd uitgegeven.
Crusoe’s digitale flare-beperking “biedt een win-win-alternatief voor zowel producenten als investeerders,” stond er verder.
“Het minen van cryptocurrency vereist veel elektriciteit om computers van stroom te voorzien, terwijl waardevolle goederen worden verspild en koolstofemissies worden gecreëerd wanneer we opvlammen,” zegt Lionel Ribeiro, manager duurzaamheid bij Global Unconventionals bij Equinor. “Door deze omgekeerde pijnen met elkaar te verbinden, kunnen we aan beide behoeften voldoen zonder kosten voor marktkosten.”
In december 2019 kondigde de originele bootstrapped Crusoe aan dat er $70 miljoen uitgetrokken gaat worden voor de financiering van de uitbreiding van haar innovatieve affakkeloplossingen.
De ronde werd geleid door Bain Capital. Daarnaast deden Founders Fund, Winklevoss Capital en Polychain Capital ook mee. Voordat er een partnerschap werd aangegaan met Equinor, had Crusoe al actieve affakkelsystemen in Colorado, Wyoming en Montana.
Equinor is een staatsmultinational en is gevestigd in Noorwegen. Het bedrijf staat op de 11e plaats wereldwijd als het gaat om olie en gas.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie