Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) mining-gigant Canaan Creative haalt $90 miljoen op in succesvolle IPO

Bitcoin (BTC) mining-gigant Canaan Creative haalt $90 miljoen op in succesvolle IPO

Canaan Creative, een Chinese bitcoin (BTC) mining-reus, heeft $90 miljoen opgehaald in een initial public offering (IPO) gehouden in de Verenigde Staten. Dat meldt het financieel persbureau Bloomberg op 21 november.

Canaan verkocht 10 miljoen aandelen (CAN) voor $9 per stuk, dat blijkt uit documenten van de Securities and Exchange Commission (SEC). Dat is meer dan 75% minder dan waar oorspronkelijk op gehoopt werd, het bedrijf had naar verluidt een investering van $400 miljoen voor ogen.

- Advertentie -

Canaan was oorspronkelijk van plan om de IPO te houden in Hong Kong. De Hong Kong Stock Exchange keurde de aanvraag echter af vanwege zorgen omtrent de volatiliteit in de cryptocurrency-industrie. Het bedrijf wilde destijds nog $1 miljard met de IPO ophalen.

Rivaal Bitmain, de andere grote Chinese mining-reus, is ook van plan om een IPO te houden in de VS. Ook van dat bedrijf werd de aanvraag voor een IPO in Hong Kong afgewezen en heeft het bedrijf zijn doelen bijgesteld van $3 miljard naar $300 tot $500 miljoen.

Canaan verlaagde het doel van $400 naar $100 miljoen vorige week toen bleek dat de assuradeur Credit Suisse, een grote Zwitserse investeringsbank, niet langer meer meedeed. Naar verluidt twijfelde Credit Suisse er toen al aan of Canaan het gaat lukken om genoeg aandelen in de IPO te verkopen.

Toch is het een mijlpaal in de industrie: Canaan is namelijk de eerste bitcoin mining-reus die een succesvolle IPO heeft afgerond. Het zal interessant worden om te zien hoe de IPO van Bitmain het gaat doen. Bitmain had vorige maand nog “’s werelds grootste bitcoin mining-farm in Texas” geopend.

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.085,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.132,68 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.149,09 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.149,81 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.189,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...