Bitcoin (BTC) mining hash rate stijgt naar nieuwe all-time high vlak voor de halving

Bitcoin (BTC) mining hash rate stijgt naar nieuwe all-time high vlak voor de halving

Volgens de data van Glassnode heeft de hashrate van het Bitcoin (BTC) netwerk wederom een nieuwe all-time high behaald. De data van Glassnode is een meting van de rekenkracht die gebruikt wordt om bitcoin te minen. Momenteel is ligt de hash rate boven de 140EH/s met slecht 10 dagen tot de veelbesproken halving.

Bitcoin is in maart flink gedaald met grote gevolgen voor vooral kleine miners die niet meer konden blijven opereren. Het gevolg van de failliete miners was te merken, het hash rate percentage daalde namelijk met maar liefst 44%. Hier ging ook nog een moeilijkheidsgraad aanpassing aan vooraf. De bitcoin koers heeft daarna wel een flinke stijging gezien, op 30 april bereikte bitcoin de maandelijkse high van $9.481.

Advertentie

De plotselinge stijging is het best te verklaren door de aanstaande halving, veel miners besluiten last minute nog flink wat coins te minen voor 12 mei. Na 12 mei zal de beloning die miners krijgen voor het minen namelijk gehalveerd worden. Elke 4 jaar gebeurt dit of na ongeveer 210.000 blocks. Dit zal de uitbetaling aan de miners van 12,5 BTC naar 6,25 BTC gaan.

De Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) halvings vonden plaats op 8 en 10 april, als gevolg hiervan namen de hash rates sterk af, analisten geloven dat bitcoin fundamenteel anders is en de gevolgen van de halving niet te vergelijken zullen zijn.

De halving zal naar verwachting over ongeveer een week plaatsvinden. Volgens sommigen kan er een flinke stijging van de bitcoin koers gaan plaatsvinden. Dit zal onder andere te maken hebben met de huidige situatie waarin we verkeren, waar overheden enorme hoeveelheden fiatgeld bijprinten.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.001,00 Kopen
1
1
Bitonic
Reviewed
€15.881,00 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.892,00 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€15.951,40 Kopen
4
4
SATOS
Reviewed
€16.138,80 Kopen
Laatste nieuws