Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin mining bedrijf verkoopt stroom met 700% winst: “we worden betaald om bitcoins te produceren”

Layer1 technologies, een bitcoin-mining bedrijf in Texas, heeft onlangs zijn overtollige stroom met 700% winst verkocht. Dat meldt persbureau Bloomberg op 1 september.

In de Amerikaanse staat van Texas kan het in de zomer zeer heet worden met temperaturen boven de 40 graden Celsius. Op zulke dagen piekt de prijs van stroom door een grote energievraag vanwege een hoog mate van gebruik van airconditioning.

- Advertentie -

In de nacht daalt de stroomprijs vanwege een overaanbod aan windenergie. Grote technologiebedrijven maken steeds meer gebruik van systemen die elk uur wisselen van welk netwerk ze hun elektriciteit vandaan halen. Op deze manier kunnen de bedrijven gebruik maken de goedkoopste stroomaanbieder en steeds meer van groene stroomvoorzieners.

Bitcoin (BTC) mining vergt veel stroom, maar Layer1 heeft zich gevestigd in een gebied in Texas waar het meer waait dan in de rest van de Verenigde Staten. Op deze manier kan het bedrijf goedkoop overtollig stroom opslaan en vervolgens tijdens pieken verkopen. In sommige gebieden van Texas overschrijdt de stroomprijs $200 per megawattuur (MWh), en dat leidt dus tot winsten van maar liefst 700% voor Layer1.

We worden betaald om bitcoins te produceren.

Aldus Alexander Liegl, medeoprichter en CEO van Layer1, dat ondersteund wordt door miljardair Peter Thiel. Liegl meldt dat Layer1 enorm gaat uitbreiden door 50 nieuwe cryptocurrency mining-containers tegen de lente te installeren. Daarmee kan het bedrijf elke dag kan 27 BTC minen die ongeveer $320.000 waard zijn tegen de huidige prijzen. Hij zegt:

Hoe meer capaciteit, hoe groter het formaat, des te meer geld.

Recentelijk kwam naar buiten dat crypto-miners in Mongolië geen gebruik meer mogen maken van goedkope stroom. In Maleisië bleek onlangs twee crypto-operaties ruim $600.000 aan elektriciteit hadden gestolen. Ethereum (ETH) miners hadden gisteren een nieuw record gevestigd door meer dan een half miljoen in een uur te verdienen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.280,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.280,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...