Kopieer de acties van onze analisten 30 dagen gratis

Bitcoin (BTC) miners in Mongolië mogen geen gebruik meer maken van goedkope stroom

Bitcoin (BTC) miners in Mongolië kunnen binnenkort geen gebruik meer maken van goedkope stroom. Dit blijkt uit nieuw beleid dat zich specifiek richt op cryptocurrency miners.

Elektriciteit in Mongolië is goedkoop doordat het deels wordt gesubsidieerd door de overheid. Hierdoor zijn er een aantal grote mining farms die zich in het land hebben gevestigd. Uit de kennisgeving blijkt dat het elektriciteitsbedrijf van Binnen-Mongolië honderden miljoen dollars extra inkomsten verwacht doordat deze subsidie wordt opgeschort.

- Advertentie -

Mongolia Electric Power Group Co verwacht dat het ongeveer $977 miljoen aan extra inkomsten zal zien als gevolg van het opschorten van de subsidie. $702 miljoen daarvan komt van crypto mining bedrijven vandaan. Of het bedrag met terugwerkende kracht wordt opgehaald, of dat de extra inkomsten over de komende periode worden verwacht, is niet duidelijk.

De vraag is of miners massaal hun farms uitzetten, maar dat is onwaarschijnlijk. De elektriciteitskosten zouden met ongeveer een derde stijgen. Zelfs dan is het minen in Mongolië rendabel. Grote bedrijven zijn in het land gevestigd, waaronder Bitmain, en het is onwaarschijnlijk dat zij het land nu verlaten.

Oost Azië is een aantrekkelijke regio voor miners. De elektriciteit is er namelijk goedkoop, mede als gevolg van de vele bergen en rivieren die het opwekken van elektriciteit goedkoop maken. Volgens velen heeft China het overgrote deel van de hash rate in handen. Uit een recent onderzoek blijkt echter dat dit aandeel kleiner is dan wordt aangenomen.

De bitcoin mining sector draait op volle toeren. De hash rate blijft stijgen en daarmee ook de difficulty. Dit is een positief teken aangezien miners hiermee positief lijken te zijn over de toekomst van bitcoin!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.263,46 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.144,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.179,03 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.189,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.214,09 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.263,46 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.144,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.179,03 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.189,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.214,09 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...