Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) difficulty en hash rate stijgen tot recordhoogtes, miners lijken positief over de toekomst

Na de halvering van 11 mei speculeerden sommige sceptici dat bitcoin (BTC) miners zouden capituleren of dat het hele proces in een death spiral zou vallen. Ze hadden het niet volledig mis, want eind mei zagen wij dan ook een daling in de hash rate door enkele capitulerende miners. Echter drie maanden verder en de hash-snelheid van Bitcoin is op recordhoogte

Een all-time high hash-snelheid en een stabiele Bitcoin-mining industrie zijn beiden een positief teken voor de middellange tot lange termijn trend van BTC, en gaat dus tegen de verwachtingen omtrent de recente halvering in. Tijdens de halvering verwacht men vaak dat miners capituleren en dat de moeilijkheidsgraad en hash rate dalen.

- Advertentie -

Het snelle herstel van de hash rate suggereert echter dat miners anticiperen op een sterke trend op middellange termijn. Een andere reden van de herstellende hash rate is wellicht te herleiden naar het regenseizoen in China waardoor de elektriciteitskosten lager liggen dankzij de waterkrachtcentrales. In China staan namelijk 80% van de Bitcoin farms, tot zorgen van de Verenigde Staten.

Volgens gegevens van Glassnode is naast de hash rate ook de moeilijkheidsgraad op 24 augustus met 3,6% gestegen en bevindt het zich nu op een nieuw hoogtepunt. Uit de gegevens blijkt dat veel miners actief BTC minen, zelfs meer dan voordat de halvering plaatsvond. Rafael Schultze-Kraft, de chief technical officer bij Glassnode uitte zich sarcastisch over de huidige mining situatie.

Op basis van de huidige trend, zullen miners op korte termijn waarschijnlijk niet massaal BTC verkopen. Miners zijn volgens on-chain analist Willy Woo een van de twee belangrijkste bronnen zijn van externe verkoopdruk op de bitcoin-prijs. Wanneer miners BTC verkopen, heeft dit de neiging om aanzienlijke druk uit te oefenen op de markt.

Vooralsnog lijkt het er dus op dat het huidige momentum van de hash rate en moeilijkheidsgraad doorzet, mits de koers zo hard daalt dat miners hun activiteiten tijdelijk moeten stoppen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.236,36 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.236,36 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...