Rico Engelbarts
26/08/2020 12:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/08/2020 12:33

Bitcoin (BTC) difficulty en hash rate stijgen tot recordhoogtes, miners lijken positief over de toekomst

icon-mining
Mining
Bitcoin (BTC) difficulty en hash rate stijgen tot recordhoogtes, miners lijken positief over de toekomst

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na de halvering van 11 mei speculeerden sommige sceptici dat bitcoin (BTC) miners zouden capituleren of dat het hele proces in een death spiral zou vallen. Ze hadden het niet volledig mis, want eind mei zagen wij dan ook een daling in de hash rate door enkele capitulerende miners. Echter drie maanden verder en de hash-snelheid van Bitcoin is op recordhoogte
Een all-time high hash-snelheid en een stabiele Bitcoin-mining industrie zijn beiden een positief teken voor de middellange tot lange termijn trend van BTC, en gaat dus tegen de verwachtingen omtrent de recente halvering in. Tijdens de halvering verwacht men vaak dat miners capituleren en dat de moeilijkheidsgraad en hash rate dalen.
Het snelle herstel van de hash rate suggereert echter dat miners anticiperen op een sterke trend op middellange termijn. Een andere reden van de herstellende hash rate is wellicht te herleiden naar het regenseizoen in China waardoor de elektriciteitskosten lager liggen dankzij de waterkrachtcentrales. In China staan namelijk 80% van de Bitcoin farms, tot zorgen van de Verenigde Staten.
Volgens gegevens van Glassnode is naast de hash rate ook de moeilijkheidsgraad op 24 augustus met 3,6% gestegen en bevindt het zich nu op een nieuw hoogtepunt. Uit de gegevens blijkt dat veel miners actief BTC minen, zelfs meer dan voordat de halvering plaatsvond. Rafael Schultze-Kraft, de chief technical officer bij Glassnode uitte zich sarcastisch over de huidige mining situatie.


Op basis van de huidige trend, zullen miners op korte termijn waarschijnlijk niet massaal BTC verkopen. Miners zijn volgens on-chain analist Willy Woo een van de twee belangrijkste bronnen zijn van externe verkoopdruk op de bitcoin-prijs. Wanneer miners BTC verkopen, heeft dit de neiging om aanzienlijke druk uit te oefenen op de markt.
Vooralsnog lijkt het er dus op dat het huidige momentum van de hash rate en moeilijkheidsgraad doorzet, mits de koers zo hard daalt dat miners hun activiteiten tijdelijk moeten stoppen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie