Kevin Schijven Kevin Schijven
10/04/2019 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2019 17:15

China wil cryptocurrency-mining gaan verbieden

icon-mining
Mining
China wil cryptocurrency-mining gaan verbieden

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De Chinese overheid wil een verbod op cryptocurrency-mining instellen, dat blijkt uit een rapport van de National Development and Reform Commission (NDRC) gepubliceerd op 8 april.
De NDRC heeft een lijst opgezet waarop 450 activiteiten staan die de commissie als onveilig, slecht voor het milieu of een verspilling van middelen ziet. Cryptocurrency-mining is aan de lijst toegevoegd, naar verluidt vanwege de hoge energiekosten.
Details over hoe en wanneer het verbod ingevoerd zou worden zijn nog onbekend. Echter valt in het rapport te lezen dat het verbod zo snel mogelijk ingevoerd moet worden. De NDRC is momenteel op zoek naar feedback over het verbod van het publiek. Deze consultatieperiode eindigt op 7 mei.
Een verbod op bitcoin-mining en altcoin-mining in China zou tot een tot een behoorlijke klap in de koersen van de gelijknamige cryptocurrencies kunnen leiden. In China wordt namelijk zo’n 74% van alle cryptocurrency-mining ter wereld uitgevoerd, voornamelijk vanwege de lage elektriciteitskosten in het land.
Toch zijn er ook marktanalisten die juist geloven dat als het verbod zich doorzet, het juist een positief effect op de koersen kan hebben. Het zou namelijk de zorgen omtrent de centralisatie van mining in China weg kunnen nemen en de kosten voor het minen verhogen.
Mati Greenspan, cryptomarktanalist van handelsplatform eToro, zegt het volgend op Twitter:


Er gaan geruchten de ronde dat dit verbod onderdeel is van een poging van China om de algehele cryptocurrency-markt te “resetten” om vervolgens meer controle over de industrie te krijgen zoals het voorheen met het internet heeft gedaan. Het land verbood eerder in 2017 ook al initial coin offerings (ICO’s).
Bitmain, het grootste crypto-miningbedrijf in China, zag het verbod eventueel al aankomen. Het bedrijf begon namelijk vorig jaar al uit te breiden naar de Verenigde Staten en Canada. Het sloot daarentegen begin dit jaar wel een kantoor in Amsterdam.
Begin maart bracht onderzoeksbureau Diar een rapport uit waaruit bleek dat cryptocurrency-mining weer voor het eerst in een lange tijd een groei in de winst zag.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Mining nieuws

Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Bitcoin miners groeien gigantisch door stijgende koersen
Advertentie