Kevin Schijven Kevin Schijven
10/04/2019 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/04/2019 17:15

China wil cryptocurrency-mining gaan verbieden

icon-mining
Mining
China wil cryptocurrency-mining gaan verbieden

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

De Chinese overheid wil een verbod op cryptocurrency-mining instellen, dat blijkt uit een rapport van de National Development and Reform Commission (NDRC) gepubliceerd op 8 april.
De NDRC heeft een lijst opgezet waarop 450 activiteiten staan die de commissie als onveilig, slecht voor het milieu of een verspilling van middelen ziet. Cryptocurrency-mining is aan de lijst toegevoegd, naar verluidt vanwege de hoge energiekosten.
Details over hoe en wanneer het verbod ingevoerd zou worden zijn nog onbekend. Echter valt in het rapport te lezen dat het verbod zo snel mogelijk ingevoerd moet worden. De NDRC is momenteel op zoek naar feedback over het verbod van het publiek. Deze consultatieperiode eindigt op 7 mei.
Een verbod op bitcoin-mining en altcoin-mining in China zou tot een tot een behoorlijke klap in de koersen van de gelijknamige cryptocurrencies kunnen leiden. In China wordt namelijk zo’n 74% van alle cryptocurrency-mining ter wereld uitgevoerd, voornamelijk vanwege de lage elektriciteitskosten in het land.
Toch zijn er ook marktanalisten die juist geloven dat als het verbod zich doorzet, het juist een positief effect op de koersen kan hebben. Het zou namelijk de zorgen omtrent de centralisatie van mining in China weg kunnen nemen en de kosten voor het minen verhogen.
Mati Greenspan, cryptomarktanalist van handelsplatform eToro, zegt het volgend op Twitter:


Er gaan geruchten de ronde dat dit verbod onderdeel is van een poging van China om de algehele cryptocurrency-markt te “resetten” om vervolgens meer controle over de industrie te krijgen zoals het voorheen met het internet heeft gedaan. Het land verbood eerder in 2017 ook al initial coin offerings (ICO’s).
Bitmain, het grootste crypto-miningbedrijf in China, zag het verbod eventueel al aankomen. Het bedrijf begon namelijk vorig jaar al uit te breiden naar de Verenigde Staten en Canada. Het sloot daarentegen begin dit jaar wel een kantoor in Amsterdam.
Begin maart bracht onderzoeksbureau Diar een rapport uit waaruit bleek dat cryptocurrency-mining weer voor het eerst in een lange tijd een groei in de winst zag.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Mining nieuws

Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Solo bitcoin miner verslaat giganten en verdient BTC-jackpot
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners onder druk: miljardenverkoop mogelijk op komst
Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving
Bitcoin miners zien absurde inkomstenstijging, ondanks halving
Advertentie