Chinese politie ontmantelt illegale crypto-mining operatie in internetcafés

Vijftien Chinezen zijn naar verluidt opgepakt vanwege een illegale cryptocurrency-mining operatie dat zich afspeelde in internetcafés. Dat blijkt uit berichtgeving van CCTV, een Chinees mediaplatform.

- Advertentie -

De verdachten zouden meer dan 100 miljoen Chinese yuan, oftewel zo’n $14 miljoen, aan cryptocurrencies gemined hebben vanuit een groot aantal internetcafés in Hengyang, een stad in het zuidoosten van China.

De cryptojacking-operatie werd uitgevoerd met behulp van een zogenaamde trojan die gebruikt werd om de computers te infecteren. Er zouden meer dan 9.000 netwerkbeheerders zijn omgekocht die naar verluidt meehielpen bij het installeren van de trojans.

telegram_banner

De politie van Hengyang kwam de illegale operatie op het spoor na een tip eind vorig jaar. Het spoor leidde uiteindelijk naar een technologiebedrijf in de stad Zhengzhou en een zekere Zhang, hoofd van het bedrijf. Deze Zhang zou bijna $3 miljoen betaald hebben aan de betrokken netwerkbeheerders.

In juli werd het bedrijf door meer dan 200 agenten binnengevallen. Meerdere computers zijn inbeslaggenomen, de server is vernietigd, de vijftien verdachten zijn gearresteerd en de inkomsten zijn bevroren. Het onderzoek loopt nog.

- Advertentie -

Vorige week had de Franse politie nog een gigantisch botnet van meer dan 850.000 computers ontmanteld die gebruikt werden voor het illegaal minen van monero (XMR).

Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.977,80 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.995,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.075,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.121,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.266,40 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...