Kevin Schijven Kevin Schijven
04/09/2019 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 13:55

Chinese politie ontmantelt illegale crypto-mining operatie in internetcafés

icon-mining
Mining

Foto: DenPhotos/Shutterstock

Vijftien Chinezen zijn naar verluidt opgepakt vanwege een illegale cryptocurrency-mining operatie dat zich afspeelde in internetcafés. Dat blijkt uit berichtgeving van CCTV, een Chinees mediaplatform.
De verdachten zouden meer dan 100 miljoen Chinese yuan, oftewel zo’n $14 miljoen, aan cryptocurrencies gemined hebben vanuit een groot aantal internetcafés in Hengyang, een stad in het zuidoosten van China.
De cryptojacking-operatie werd uitgevoerd met behulp van een zogenaamde trojan die gebruikt werd om de computers te infecteren. Er zouden meer dan 9.000 netwerkbeheerders zijn omgekocht die naar verluidt meehielpen bij het installeren van de trojans.
telegram_banner
De politie van Hengyang kwam de illegale operatie op het spoor na een tip eind vorig jaar. Het spoor leidde uiteindelijk naar een technologiebedrijf in de stad Zhengzhou en een zekere Zhang, hoofd van het bedrijf. Deze Zhang zou bijna $3 miljoen betaald hebben aan de betrokken netwerkbeheerders.
In juli werd het bedrijf door meer dan 200 agenten binnengevallen. Meerdere computers zijn inbeslaggenomen, de server is vernietigd, de vijftien verdachten zijn gearresteerd en de inkomsten zijn bevroren. Het onderzoek loopt nog.
Vorige week had de Franse politie nog een gigantisch botnet van meer dan 850.000 computers ontmanteld die gebruikt werden voor het illegaal minen van monero (XMR).
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie