Roy van Krieken Roy van Krieken
17/02/2022 14:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2022 14:33

‘Intel bitcoin mining chips lossen klimaatprobleem grotendeels op’

icon-mining
Mining
'Intel bitcoin mining chips lossen klimaatprobleem grotendeels op’

Foto: Dan74/Shutterstock

Aan het einde van januari kwamen er geruchten naar buiten dat Intel, de gigantische Amerikaanse chipmaker, plannen had om gespecialiseerde bitcoin (BTC) mining chips te produceren. Inmiddels heeft de CEO van Intel bevestigd dat deze chips er inderdaad aan komen en dat deze zelfs in staat zullen zijn om het ‘klimaatprobleem’ van het Bitcoin netwerk grotendeels op te lossen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin en het klimaat

Intel CEO Patrick Gelsinger liet gisteren in een interview met Bloomberg weten wat het plan achter de aankomende mining chips van het bedrijf is. Volgens hem kampt het Bitcoin netwerk op dit moment namelijk met grote, fundamentele problemen.

Gelsinger stelt dat de technologie achter het Bitcoin netwerk eigenlijk simpelweg slecht ontworpen is. Hij haalt het feit aan dat een enkele transactie op het netwerk net zoveel stroom verbruikt als een volledig huishouden in een dag nodig heeft. Volgens Gelsinger is dit gewoonweg niet acceptabel. 

Dat wil niet zeggen dat Gelsinger totaal geen heil ziet in het Bitcoin netwerk. Echter, zolang problemen zoals de impact op het klimaat blijven bestaan zal Intel voorlopig geen gebruik maken van Bitcoin in alle hoedanigheid.

Intel mining chips

Om dit probleem enigszins op te lossen zal Intel met gespecialiseerde mining chips komen. Deze chips zijn volgens Gelsinger vele malen efficiënter waardoor de energie benodigdheden van miners sterk worden gereduceerd.

“Nou, Intel staat op het punt om met een blockchain-chip te komen, weet je, die dramatisch beter is, die… ordes van grootte beter is in termen van stroom prestaties. Dus op die manier helpen we het klimaatprobleem op te lossen. We willen samenwerken met de industrie om manieren te vinden waarop technologieën zoals blockchain goed kunnen worden gereguleerd en beheerd, zodat ze echt volledig kunnen worden gerealiseerd.”

Intel geeft aan dat hun blockchain chips tot wel 1000x betere resultaten per watt zouden kunnen gaan leveren dan bestaande mining uitrusting . Mocht dit inderdaad het geval zijn dan hebben deze chips de potentie om de wereld van proof-of-work netwerken zoals bitcoin te revolutionaliseren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie