Timo Bult Timo Bult
26/01/2020 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/01/2020 10:45

Litecoin (LTC)-oprichter stelt voor dat litecoin-miners vrijwillig bijdragen aan ontwikkeling

icon-mining
Mining
Oprichter Litecoin (LTC) stelt voor dat litecoin-miners vrijwillig bijdragen aan ontwikkeling

De oprichter van Litecoin (LTC), Charlie Lee heeft een manier voorgesteld om meer donaties te genereren voor de Litecoin Foundation. Hij stelt voor dat mining pools 1% van de blokbeloning afstaan aan de stichting die de ontwikkeling van Litecoin stimuleert en overziet. Lee legde zijn voorstel in een reeks tweets uit.
De ontwikkeling van blockchain-projecten is in veel gevallen afhankelijk van vrijwillige donaties en investeringen. Vaak kampen projecten echter met een gebrek aan financiële middelen waardoor de ontwikkeling traag verloopt of soms zelfs stil ligt.
In reactie op dergelijke problemen stelde een groep bitcoin cash (BCH)-miners een belasting van 12,5% op blokbeloning voor. Dit voorstel werd echter ontvangen met een bak kritiek aangezien de belasting zou worden geïnd door een bedrijf welke het vervolgens zal verdelen over de ontwikkelaars die aan Bitcoin Cash werken. Dit zou Bitcoin Cash volgens grote mining pools te gecentraliseerd maken.
De oprichter van Litecoin, Charlie Lee, komt met een voorstel om dit beter aan te pakken. Volgens hem zou het beter werken als miners vrijwillig een bijdrage doen. Hij schrijft in een tweet:

Ik denk dat een betere manier om ontwikkeling te financieren is door mining pools vrijwillig een deel van de blokbeloning te doneren. Hoe klinkt het als Litecoin-pools 1% (0,125 LTC) van de blokbeloningen doneren aan de @LTCFoundation? Als elke miner/pool dit doet, komt het neer op ongeveer $1,5 miljoen aan donaties per jaar!


Lee stelt vervolgens dat miners binnen mining pools daardoor “zelf kunnen bepalen waar de 1% heen wordt gestuurd. Dat kan de Litecoin Foundation zijn, @LitecoinDotCom, @theliteschool of welk ander Litecoin-project dan ook,” aldus Lee.
Afgelopen augustus bleek uit een uitgelekte chat dat er bijna geen ontwikkelaars zijn die aan Litecoin willen werken. Al langere tijd gaan er geruchten rond dat de Litecoin Foundation geen geld meer zou hebben. Of dit de reden is dat weinig ontwikkelaars aan het project willen werken is niet duidelijk.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie