Timo Bult Timo Bult
17/08/2019 14:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/08/2019 14:45

Charlie Lee: "Niemand is geïnteresseerd in het werken aan Litecoin-protocolontwikkelingen", blijkt uit uitgelekte chat

Uit uitgelekte Telegram-berichten tussen Charlie Lee, oprichter van Litecoin, en andere leden van de Litecoin Foundation blijkt dat er maar weinig interesse bestaat bij ontwikkelaars om het project vooruit te helpen. In het HTML-bestand die een Redditor in handen wist te krijgen, is te zien hoe de leden op 3 augustus in een Telegram-kanaal met elkaar discussiëren over de voortgang van de ontwikkelingen van het Litecoin-project.
De geruchten dat er geen ontwikkelaars zijn die het project vooruithelpen doen al langer de rondte. Die zouden vooral voortkomen uit het feit dat er op de GitHub-pagina van Litecoin al langere tijd geen bijdragen meer zijn geleverd. In het Telegram-gesprek geeft Lee het volgende toe:

De eerlijke waarheid is dat niemand geïnteresseerd is in het werken aan Litecoin-protocolontwikkelingen. Tenminste niemand technisch bekwaam genoeg. Je kunt niet zomaar geld naar dit probleem gooien. Dit geldt al sinds het begin van Litecoin. Het zijn alleen ik, Warren en Thrasher.

Franklyn Richards, directeur van de Litecoin Foundation, stelt in het gesprek teleurgesteld te zijn dat er geen enkele vooruitgang is geboekt in de ontwikkeling van het protocol. Lee kondigde 8 maanden geleden aan dat Confidential Transactions, een protocol-upgrade, tegen het einde van 2019 zou worden geïmplementeerd. Echter blijkt er op dat gebied ook geen enkele vooruitgang te zijn geboekt. Richards schrijft in een bericht:

Ik ben erg teleurgesteld om te ontdekken dat er sinds de aankondiging geen vooruitgang is geboekt omtrent CT [Confidential Transactions], vooral aangezien ik op het podium sta om iedereen te vertellen dat het gaat gebeuren en we er actief aan werken.

In reactie schrijft Lee dat het hem niet uitmaakt wat de community ervan vindt:

Ik geef niets om wat mensen van de Foundation vinden. We doen ons best om litecoin te helpen door middel van ontwikkeling en adoptie. We doen geen beloften en zijn niemand iets verschuldigd. CT/MW-ontwikkeling komt in de toekomst. We halen de meeste van onze ontwikkelingen bij Bitcoin vandaan. En dat is prima. Litecoin werkt vandaag. Als we vanaf nu 0 verbeteringen hebben, neemt dat niet weg dat Litecoin heel goed werkt als geld.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie