Kevin Schijven Kevin Schijven
14/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/10/2019 14:45

Litecoin viert 8ste verjaardag, oprichter Charlie Lee ontkent dat geld op is

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Litecoin viert 8ste verjaardag, oprichter Charlie Lee ontkent dat geld op is

Foto: Paul Biryukov/Shutterstock

Litecoin (LTC), de zesde grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, vierde op 13 oktober zijn achtjarig bestaan:

Gelukkige 8e verjaardag aan Litecoin!

Het Litecoin-netwerk is de afgelopen 8 jaar continu actief geweest zonder enige downtime. En in die tijd is er voor meer dan $500.000.000.000 aan LTC’s afgehandeld.

Ik kijk uit naar de komende 8 jaar en meer!

Aldus Charlie Lee, de ontwikkelaar van de Litecoin. Vorige week ontstonden echter geruchten dat de Litecoin Foundation (LF) geen geld meer zou hebben. De cryptocurrency-gemeenschap stelde daar gelijk vragen over aan Lee na zijn felicitaties:

Als u doneerde aan Litecoin Foundation, hoe komt het dan dat ze bijna failliet zijn?

Het is niet bijna failliet. Luister niet naar leugens en fear, uncertainty and doubt (FUD). We hebben genoeg geld voor de komende twee jaar.

Lee verkocht al zijn LTC eind 2017 tijdens het hoogtepunt van de cryptocurrency-markt. Hij zei dat hij hiermee enige belangenverstrengelingen wilde vermijden en dat hij een bear-markt zag aankomen. Toch lijkt het erop dat er nog een boel mensen in de gemeenschap zijn die Lee het verkoop van zijn LTC kwalijk neemt.
Sindsdien kampt Litecoin met een grote hoeveelheid FUD vanuit de gemeenschap. Eind oktober wordt in Las Vegas de Litecoin Summit gehouden waar Lee aanwezig zal zijn en naar verluidt verder op de financiële situatie van de Litecoin Foundation in zal gaan. Eind augustus zei Lee ook dat hij de Litecoin Foundation financieel zal blijven ondersteunen.
De koers van litecoin staat rond $57 op het moment van schrijven. Dat is een daling van bijna 60% sinds de piek van $140 in juni dit jaar en een daling van bijna 85% sinds de all-time­ high (ATH) van $370 eind 2017.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe column voor je klaarstaan. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie