Roy van Krieken Roy van Krieken
23/02/2022 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2022 14:48

Nederlandse BitFury gaat reusachtige mining installatie bouwen in Canada

icon-mining
Mining
Nederlandse BitFury gaat reusachtige mining installatie bouwen in Canada

Foto: Jarretera / Shutterstock.com

BitFury is een van de grootste blockchain bedrijven van Nederland. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en focust zich volledig op crypto mining. Het wordt wereldwijd gezien als een van de eerste echte bitcoin (BTC) mining bedrijven. Onlangs maakte het bedrijf bekend dat zij een nieuwe grootschalige mining installatie gaan opzetten in Canada.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

BitFury bitcoin mining

De installatie komt te staan in Sarnia in de Canadese provincie Ontario. Daarnaast maakte Bitfury bekend dat al aan het einde van februari de eerste miners actief zullen zijn. Eerst zal een capaciteit van zo’n 16MW bewerkstelligd worden alvorens deze de komende paar maanden zal worden verhoogd tot zeker 28MW. De plannen bestaan ook om de capaciteit van de installatie op den duur te verhogen tot maar liefst 200MW.

De CEO van BitFury, Brian Brooks, had het volgende te zeggen over de grote nieuwe stap voor het bedrijf:

“Als een van de eerste en meest gevestigde Bitcoin-miners in de industrie, zijn we verheugd om onze activiteiten verder uit te breiden met de lancering van onze ultramoderne faciliteit in Sarnia. De vraag naar blootstelling aan digitale activa is uitzonderlijk hoog en de combinatie van Bitfury’s best-in-class infrastructuur en bewezen operationele expertise stelt ons in een unieke positie om te dienen als voorkeurspartner voor klanten en investeerders wereldwijd.”

Bitcoin miners in Canada

Het is niet geheel verrassend dat BitFury heeft gekozen voor Canada als bestemming voor de nieuwe installatie. Door het aantrekkelijke vestigingsklimaat kiezen steeds meer mining bedrijven voor Canada. 

De temperaturen en de energieprijzen zijn over het algemeen laag in Canada. Dit zijn uiteraard beide belangrijke factoren voor bitcoin miners. Daarnaast wordt Canada als een behoorlijk stabiel land gezien. De kans op plotselinge instabiliteit zoals dat in China en Kazachstan het geval was is relatief klein.

Een Canadese wetgever gaf onlangs nog aan dat zij hoopt dat de overheid bitcoin miners omarmt. Volgens haar heeft Canada de potentie om miljarden aan buitenlandse investeringen aan te trekken door crypto miners een uitvalsbasis te bieden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie