Kevin Schijven Kevin Schijven
23/08/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2021 19:01

Nog een Chinese regio verbiedt bitcoin (BTC) mining, Iran heft verbod juist binnenkort op

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nog een Chinese regio verbiedt bitcoin (BTC) mining, Iran heft verbod juist binnenkort op

In China wordt de regelgeving omtrent bitcoin (BTC) mining weer verder aangescherpt. De Yingijang county (arrondissement) van de Chinese provincie Yunnan heeft een waarschuwing afgegeven tegen waterkrachtcentrales die energie leveren aan bedrijven die bitcoin minen.

IT House meldt op 20 augustus dat alle waterkrachtcentrales in de regio per direct moeten stoppen met de stroomvoorziening aan bitcoin mining bedrijven. De bedrijven krijgen tot 24 augustus om de mining-farms compleet te ontmantelen en de mining-apparaten uit de regio te verhuizen. Als dat niet lukt, dan zal de staat alsnog ingrijpen.

Ook moeten alle gemeenten in de regio de ontmanteling rapporteren aan de National Development and Reform Commission (NRDC). Dit bureau moet de wethandhaving omtrent “illegale” crypto mining verder aanscherpen en toezichthouden op waterkrachtcentrales dat ze voortaan geen stroom meer leveren aan mining-bedrijven.

China begon deze zomer streng op te treden tegen mining in het land. Meerdere provincies hebben mining compleet verboden wat zorgde voor een enorme daling van de hash rate, of totale rekenkracht, van het bitcoin netwerk. Ook de koersen van bitcoin en altcoins kreeg een zware klap te verduren. De Chinese centrale bank kondigde onlangs aan dat het niet zal stoppen met het uitoefenen van druk op de crypto industrie.

In gerelateerd nieuws kondigt Iran juist aan dat bitcoin en andere cryptocurrency miners weer vanaf 22 september aan de slag mogen. Dat meldt de Iraanse Financial Tribune op 21 augustus.

Iran verbood alle crypto-mining in mei dit jaar doordat steden met grote stroomuitvallen te maken kregen. Dat kwam omdat het land geteisterd werd door een zeer hete en droge lente en zomer. Mining bedrijven moesten natuurlijk er als eerst eraan geloven.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie