Kevin Schijven Kevin Schijven
02/08/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/08/2021 19:04

China stopt voorlopig niet met regelgevende druk op crypto en bitcoin markt, zegt centrale bank

Nieuws
China stopt voorlopig niet met regelgevende druk op crypto en bitcoin markt, zegt centrale bank

De Chinese centrale bank, de People’s Bank of China (PBoC), zal regelgevende druk blijven uitoefenen op cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat blijkt uit de conclusies van een meeting die afgelopen weekend werden gepubliceerd.

De meeting van de PBoC ging over het monetaire beleid van de eerste helft van 2021 en de plannen voor de rest van het jaar. De Chinese centrale bank wil zich het komende halfjaar op 8 verschillende pijlers richten, waaronder de promotie van een groener financieel systeem, het verkleinen op risico’s en het versterken van het monetair beleid.

Onder het kopje van digitale valuta wordt vooral over de financiële diensten van zogeheten platform enterprises gesproken. De PBoC doelt hiermee op bedrijven als Ant Group. De centrale bank treedt namelijk niet alleen tegen crypto momenteel hard op, maar de gehele financiële technologie (fintech) industrie in China. Dat begon vorig jaar november toen plotseling de initital public offering (IPO) van Ant Group werd geannuleerd. Het bedrijf stond op het punt om een recordbedrag van $35 miljard op te halen, maar in plaats daarvan verdween CEO en oprichter Jack Ma maandenlang.

Precieze details over hoe de PBoC deze industrie en die van crypto verder gaat reguleren, worden echter niet gegeven. De beslissing lijkt voornamelijk te maken te hebben met de aankomende digitale yuan of renminbi, de central bank digital currency (CBDC) van China. Het land is nu al maandenlang aan het experimenteren met de CBDC en wil deze klaar hebben nog voor de aankomende Olympische Winterspelen in februari 2022 in Peking.

Het strenge optreden van de Chinese overheid tegen crypto zorgde ervoor dat begin deze zomer veel mining bedrijven de deuren moesten sluiten waardoor de hash rate van bitcoin een flinke klap kreeg te verduren. Desondanks heeft Bitcoin het vol kunnen harden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie