Roy van Krieken Roy van Krieken
28/03/2022 18:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/03/2022 18:48

Onderminister in Rusland wil bitcoin mining legaliseren

icon-mining
Mining
Onderminister in Rusland wil bitcoin mining legaliseren

Foto: GreenBelka/Shutterstock

De oorlog in Oekraïne is ondertussen al meer dan een maand aan de gang en Rusland begint langzaam de consequenties van Westerse sancties te ondervinden. Om deze gevolgen enigszins te beperken lijkt het erop dat Rusland steeds meer naar de crypto industrie grijpt. De onderminister van energie in het land, Evgeny Grabchak, liet onlangs weten dat er zo snel mogelijk duidelijkheid wat betreft het minen van cryptocurrencies in het land moet komen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto minen legaliseren

Het ‘wetgevend vacuüm’ moet volgens Grabchak worden doorbroken. Hij stelt dat de beste manier om dit te doen het legaliseren van het minen van cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) is. Volgens Grabchak heeft Rusland eigenlijk geen andere keus, dat meldt TASS

“Het wettelijk vacuüm maakt het moeilijk om dit gebied te reguleren en duidelijke spelregels vast te stellen. Dit vacuüm moet zo snel mogelijk worden weggewerkt. Als we op de een of andere manier met deze activiteit willen doorgaan, en we hebben geen andere opties in de huidige realiteit, moeten we wettelijke regelgeving invoeren en het begrip mining toevoegen aan het regelgevingskader,”

Grabchak stelt dat regionale overheden de verantwoordelijkheid zouden moeten dragen voor het vaststellen van details. Zij zouden het laatste woord moeten krijgen over bijvoorbeeld de locaties van mining installaties en zouden energie beschikbaar moeten stellen voor het aantrekken van mining bedrijven.

Crypto adoptie in Rusland

Dit voorstel van onderminister Grabchak is slechts het laatste voorbeeld van een verschuiving in het sentiment van de Russische overheid. Sinds de Russische invasie lijkt Rusland een duidelijke koers van adoptie in te zijn geslagen. Vorige week maakte leden van het Russische parlement nog bekend dat zij hopen dat bitcoin als betaalmiddel voor energie-export geaccepteerd zou moeten worden. Uiteraard heeft die alles te maken met de roebel die volledig uit elkaar is gevallen. 

Voorheen riep de centrale bank in Rusland nog op tot een totaal verbod op de crypto industrie in het land. Intussen heeft Sberbank echter van deze centrale bank zelfs een licentie gekregen om digitale active te verhandelen. Het is duidelijk dat Rusland de crypto industrie sinds de invasie in een ander daglicht heeft gesteld.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie