Erik Juffermans Erik Juffermans
02/11/2023 16:41 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2023 14:36

Tether (USDT) steekt honderden miljoenen in bitcoin mining

Bitcoin-BTC Tether-USDT
icon-mining
Mining
Tether bevriest plots groot aantal gesanctioneerde crypto wallets

Foto: rafapress/Shutterstock

Tether, de uitgever van USDT, gaat flink investeren in de bitcoin (BTC) mining sector. Het bedrijf investeert $575 miljoen in Northern Data AG, een Duitse bitcoin miner. Dit blijkt uit een aankondiging die op donderdag openbaar werd gemaakt.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Tether (USDT) zet in op bitcoin mining

De financiële injectie is bedoeld om de drie bedrijfstakken van Northern Data AG te ontwikkelen. Het Duitse bedrijf bestaat namelijk uit drie verschillende onderdelen: Peak Mining is de bedrijfstak die zich richt op BTC mining. Taiga Cloud houdt zich bezig met artificial intelligence cloud-diensten. De derde tak is Ardent Data Centers, dat zich focust op computing infrastructuur.

De investering komt in de vorm van een ongedekte lening en heeft een looptijd tot 1 januari 2030. De lening is specifiek bedoeld voor de opschaling van de bitcoin mining faciliteit. Onder andere het aanschaffen van hardware en investeringen in ‘liquid-cooling’ mining technologie worden genoemd.

De investering van Tether in Northern Data AG is geen verrassing. Afgelopen september kocht Tether namelijk al een aandeel in het Duitse bedrijf. Destijds gaf Tether aan dat de investering los stond van de reserves van het bedrijf. 

Tether wil grote speler worden in mining sector

Sinds dit jaar lijkt Tether zich steeds sterker te manifesteren in de crypto mining sector. In mei maakte Tether bekend een bitcoin mining operatie op te gaan zetten in Uruguay. 

“Door gebruik te maken van de kracht van Bitcoin en de hernieuwbare energiemogelijkheden van Uruguay, loopt Tether voorop in duurzame en verantwoorde bitcoin mining […] Tether is er trots op een beweging te leiden die geavanceerde technologie, duurzame praktijken en financiële innovatie combineert.”

Aldus de huidige CEO van Tether, Paolo Ardoino, destijds. De keuze voor Uruguay was simpel, het Zuid-Amerikaanse land genereert namelijk 94 procent van zijn elektriciteit met duurzame energiebronnen.

Ook maakte Tether in juni bekend te gaan investeren in Volcano Energy, het nationale mining project van ‘bitcoin land’ El Salvador. Daar kun je hier meer over lezen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie