Erik Juffermans Erik Juffermans
07/06/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2023 19:00

El Salvador maakt plannen giga bitcoin mining-operatie bekend

icon-mining
Mining
El Salvador maakt plannen voor giga bitcoin mining-operatie bekend

Foto: StudioFI/Shutterstock

Volcano Energy, een bedrijf uit ‘Bitcoin land’ El Salvador gaat een grootschalig Bitcoin (BTC) mining project opzetten. Het bedrijf heeft de eerste 250 miljoen dollar opgehaald. Het project zal volledig gebruikmaken van duurzame energie. Dit maakt de directeur van Volcano Energy, Max Keiser, bekend via Twitter.

Aandelen Bitcoin miners stegen fors vlak voor de halving
  • icon-mining
    Mining

El Salvador gaat minen

Het project zal 241 megawatt aan energie gaan opwekken. Zoals gezegd zal dit volledig duurzame energie zijn. Ongeveer tweederde hiervan vanuit zonne-energie en een derde uit windenergie. Volgens de schattingen zal het project een van de twintig grootste Bitcoin mining operaties wereldwijd zijn. Het project zal gelanceerd worden in de Metapán regio van het Midden-Amerikaanse land.

Het project werkt nauw samen met de overheid van El Salvador. In 2021 maakte het landje naam met de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel. Sindsdien maakt het dus land grote s32tappen, en vooralsnog lijkt de adoptie van Bitcoin niet eens zo slecht uit te pakken.

Tether wil een grote speler worden

Een van de investeerders in Volcano Energy is Tether (USDT), de uitgever van de grootste stablecoin in de crypto sector. Hoeveel Tether investeert is niet duidelijk. Volgens CTO van Tether, Paolo Ardoino, is de investering deel van de ambitie van het bedrijf. Tether wil namelijk een grote rol spelen in de ontwikkeling van duurzame energiebronnen en groei van de crypto mining sector.

“Door gebruik te maken van de kracht van Bitcoin en de hernieuwbare energie mogelijkheden van Uruguay, loopt Tether voorop in duurzame en verantwoorde bitcoin mining […] Tether is er trots op een beweging te leiden die geavanceerde technologie, duurzame praktijken en financiële innovatie combineert.”

Vorige week maakte Tether al bekend een crypto mining project in Uruguay te gaan opstarten. De keuze voor Uruguay is geen verrassing. Het Zuid-Amerikaanse land genereert namelijk 94 procent van diens energie op duurzame wijze.

“Uruguay biedt ideale omstandigheden voor de productie van hernieuwbare energie, het faciliteren van de oprichting van windparken, zonneparken en waterkracht projecten,” aldus Tether.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie