Robin Hazekamp Robin Hazekamp
09/11/2023 11:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2023 11:48

Crypto exchange Gate.io sluit zijn deuren voor Nederlandse klanten

just-arrived
Net binnen
Crypto exchange Gate.io sluit haar deuren voor Nederlandse klanten

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De enorme crypto exchange Gate.io heeft in een mail aan zijn klanten laten weten de deuren te sluiten in Nederland. Vanaf 2 januari 2024 zal het niet meer mogelijk zijn voor Nederlandse gebruikers om in te loggen op het platform. De reden voor het vertrek is het niet kunnen voldoen aan de Nederlandse wetgeving voor crypto exchanges.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto exchange Gate.io zet activiteiten in Nederland stil

Op 9 november liet crypto exchange Gate.io in een mail aan zijn klanten weten dat het zijn activiteiten in Nederland stopzet. Op 2 januari 2024 kunnen Nederlanders het platform niet meer bereiken. Alle Nederlandse accounts zullen na die datum worden verwijderd. 

Gebruikers worden aangeraden hun crypto zo snel mogelijk op te nemen. Vooralsnog heeft Gate.io geen procedure opgezet om crypto’s snel naar andere exchanges te verplaatsen. Niet opgenomen tokens zijn voor Nederlandse gebruikers na 2 januari 2024 niet meer te bereiken.

Gate.io heeft laten weten Nederland te verlaten wegens het niet kunnen voldoen aan wetgeving. De exchange is niet de eerste die ons land daarom verlaat. Andere crypto bedrijven verlieten Nederland ook al om vergelijkbare redenen. Zij konden niet voldoen aan onder andere de wetgeving voor witwas- en terrorismebestrijding. Welke regelgeving Gate.io niet aan kon voldoen is momenteel nog niet bekend.

Advertentie

Verschillende exchanges verlaten Nederland, Bitvavo biedt hulp

Naast Gate.io verlieten ook al exchanges als Binance, OKX en Gemini de Nederlandse markt. De exchanges hebben het de laatste tijd moeilijk om te voldoen aan de wet. Eerder ontbraken vaak licenties en werd er niet voldaan aan bepaalde eisen. Sinds Binance in de Verenigde Staten is aangeklaagd door een Amerikaanse waakhond, gooit het bedrijf het roer om.

Binance verliet al landen als Cyprus, Duitsland, België en Canada. Ook hier kon Binance niet voldoen aan de juiste regelgeving. Het bedrijf moet onder andere rekening houden met de wetten van de landen, evenals de wetten van de Europese Unie. Aangezien dit soms erg lastig kan zijn, verlaat de exchange sommige landen om rechtszaken te voorkomen.

Door de verschillende exchanges die Nederland verlaten wordt de crypto markt in het land steeds kleiner. Nederlanders hebben desalniettemin nog keuze uit een aantal in Nederland gereguleerde beurzen, zoals Bitvavo. Nog geen account bij Bitvavo? Maak hier een account aan en ontvang 10 euro gratis tegoed.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie