Robin Hazekamp Robin Hazekamp
16/06/2023 09:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2023 09:39

Breaking: Binance stopt per direct crypto handel in Nederland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Breaking: Binance stopt per direct crypto handel in Nederland

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI / Shutterstock.com

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, verlaat de Nederlandse markt. In een persbericht op zijn website laat de enorme exchange op 16 juni weten geen nieuwe Nederlandse gebruikers meer toe te laten. Met ingang vanaf 17 juli 2023 02:00 Nederlandse tijd kunnen Nederlandse gebruikers alleen nog maar geld opnemen van het platform. 

Bitcoin whales slaan in: grote beurs ziet laagste voorraad in 9 jaar
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto VASP licentie niet kunnen verkrijgen

Hiermee komt er een einde aan het tijdperk van Binance in Nederland. Volgens het bericht is de reden voor de stopzetting het niet kunnen verkrijgen van een virtual asset service provider (VASP) licentie. Een van de vereisten van het verkrijgen van een dergelijke licentie is het voldoen aan de Nederlandse anti-witwasrichtlijnen, waar Binance niet aan voldeed. Vanwege de afwezigheid van een VASP licentie is Binance nu helaas verplicht zijn praktijken in Nederland algeheel stop te zetten. Gebruikers van Binance worden aangemoedigd al hun valuta van het platform op te nemen.

Nederland wordt hiermee een van de weinige Europese landen waar Binance niet actief is. In het persbericht schrijft Binance dat het al voldoet aan de Europese richtlijnen voor de preventie van witwaspraktijken en het bestrijden van terrorismefinanciering. Binance is actief in 19 Europese landen. EU-lidstaten zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden hebben de licentie al aan Binance verstrekt. Binance is actief aan het samenwerken met financiële waakhonden over de hele wereld. Echter, de maatregelen van Binance voor Nederland blijken niet genoeg.

Het populaire Bitvavo heet natuurlijk Nederlandse Binance gebruikers welkom en neemt maar al te graag de klanten over. Klik hier om je bij Bitvavo aan te melden en krijg tot eind juli 20 euro welkomstbonus!

Advertentie

Binance trekt zich terug uit Cyrpus

Binance schrijft dat de terugtrekking zeer spijtig is. Deze week trok Binance zich ook al terug uit Cyprus. De reden voor de terugtrekking uit deze EU-lidstaat had eenzelfde reden als eerder geschreven. Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance heeft aangeklaagd is het platform zich meer gaan focussen op het voldoen aan de vereisten van overheidsinstanties. Om aan de vereisten van de SEC van Cyprus (CYSEC) te voldoen werd Binance te moeilijk. Na lang te hebben overwogen, heeft het platform besloten zich terug te trekken uit Cyprus.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie