Robin Hazekamp Robin Hazekamp
16/06/2023 09:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/06/2023 09:39

Breaking: Binance stopt per direct crypto handel in Nederland

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Breaking: Binance stopt per direct crypto handel in Nederland

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI / Shutterstock.com

Binance, de grootste crypto exchange ter wereld, verlaat de Nederlandse markt. In een persbericht op zijn website laat de enorme exchange op 16 juni weten geen nieuwe Nederlandse gebruikers meer toe te laten. Met ingang vanaf 17 juli 2023 02:00 Nederlandse tijd kunnen Nederlandse gebruikers alleen nog maar geld opnemen van het platform. 

Rechtszaak tegen crypto exchange Coinbase krijgt nieuwe wending
Rechtszaak tegen crypto exchange Coinbase krijgt nieuwe wending

Crypto VASP licentie niet kunnen verkrijgen

Hiermee komt er een einde aan het tijdperk van Binance in Nederland. Volgens het bericht is de reden voor de stopzetting het niet kunnen verkrijgen van een virtual asset service provider (VASP) licentie. Een van de vereisten van het verkrijgen van een dergelijke licentie is het voldoen aan de Nederlandse anti-witwasrichtlijnen, waar Binance niet aan voldeed. Vanwege de afwezigheid van een VASP licentie is Binance nu helaas verplicht zijn praktijken in Nederland algeheel stop te zetten. Gebruikers van Binance worden aangemoedigd al hun valuta van het platform op te nemen.

Nederland wordt hiermee een van de weinige Europese landen waar Binance niet actief is. In het persbericht schrijft Binance dat het al voldoet aan de Europese richtlijnen voor de preventie van witwaspraktijken en het bestrijden van terrorismefinanciering. Binance is actief in 19 Europese landen. EU-lidstaten zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden hebben de licentie al aan Binance verstrekt. Binance is actief aan het samenwerken met financiële waakhonden over de hele wereld. Echter, de maatregelen van Binance voor Nederland blijken niet genoeg.

Het populaire Bitvavo heet natuurlijk Nederlandse Binance gebruikers welkom en neemt maar al te graag de klanten over. Klik hier om je bij Bitvavo aan te melden en krijg tot eind juli 20 euro welkomstbonus!

Advertentie

Binance trekt zich terug uit Cyrpus

Binance schrijft dat de terugtrekking zeer spijtig is. Deze week trok Binance zich ook al terug uit Cyprus. De reden voor de terugtrekking uit deze EU-lidstaat had eenzelfde reden als eerder geschreven. Nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance heeft aangeklaagd is het platform zich meer gaan focussen op het voldoen aan de vereisten van overheidsinstanties. Om aan de vereisten van de SEC van Cyprus (CYSEC) te voldoen werd Binance te moeilijk. Na lang te hebben overwogen, heeft het platform besloten zich terug te trekken uit Cyprus.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie