Thom Derks Thom Derks
07/03/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/03/2023 17:30

“Amazon lanceert volgende maand eigen NFT markplaats”

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Als de geruchten kloppen, dan gaat Amazon op een wel heel bijzondere manier de wereld van Web3 betreden. Het enorme e-commerce bedrijf is namelijk bezig met de ontwikkeling van de mogelijkheid om assets uit de echte wereld aan NFTs te koppelen, die vervolgens aan de deur worden afgeleverd. Als we de rapportage van The Big Whale mogen geloven, dan kan 24 april 2023 weleens de lanceerdatum van dit nieuwe project zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Amazon en NFT

Het is overigens niet de eerste keer dat deze geruchten rond gaan. Daarnaast was de huidige Amazon CEO Andy Jassy ook enorm positief over NFTs in het programma Squawk Box van CBNC. “Ik verwacht dat NFTs flink blijven groeien. We zijn echter nog niet dichtbij het toevoegen van cryptocurrency’s als betaalmiddel in onze retail-businesss”, aldus Jassy. Die later aangaf dat ook daar nog weleens verandering in kan komen in de toekomst.

Niet lang geleden sloot Amazon ook een samenwerking af met Ava Labs, het bedrijf achter de Avalanche blockchain. Het idee van die samenwerking is om klanten van Amazon Web Services (AWS) de mogelijkheid te geven om met Avalanche te werken, bijvoorbeeld door het draaien van een node.

Advertentie

Eerst alleen in de VS

Het nieuwe platform van Amazon zal in eerste instantie waarschijnlijk alleen maar in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. In de toekomst moet deze digitale marktplaats vervolgens ook voor de rest van de wereld op het platform verschijnen, waaronder voor Europa.

Als we de rapportage van The Big Whale mogen geloven, dan is de marktplaats de afgelopen weken tweemaal uitgesteld, onder andere vanwege het instorten van het FTX van Sam Bankman-Fried. Nu lijkt dus 24 april de lanceerdatum te worden, tenzij er wederom iets van hetzelfde kaliber implodeert binnen de industrie. Voor nu zijn het echter nog allemaal geruchten, dus laten we vooral de officiële berichtgeving afwachten.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie