Thom Derks Thom Derks
27/01/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/01/2023 17:30

Amazon maakt waarschijnlijk entree in de wereld van Web3 en NFT

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Sundry Photography / Shutterstock.com

Het lijkt erop dat Amazon de wereld van Web3 wil betreden, beweert BlockWorks op basis van een paar anonieme bronnen. De focus van de projecten van Amazon binnen de crypto-wereld zoudan dan op blockchain gaming en NFT komen te liggen, melden de anonieme bronnen.

Crypto bloeit: Miljoenen voor Ethereum NFT’s – PostNL trekt aandacht
  • icon-nft
    NFT nieuws

Grote naam voor crypto industrie

Amazon is natuurlijk een gigantisch bedrijf in de wereld van e-commerce en is wat dat betreft alleen al een welkome versterking voor de wereld van Web3. In potentie kan Amazon miljoenen mensen aan NFT’s en andere digitale assets helpen. Dat zou de adoptie van de crypto industrie ten goede komen.

“Met de hoeveelheid klanten die Amazon heeft, kunnen ze een gigantische impact maken binnen de markt voor NFTs,” zo spreekt één van de bronnen tegen BlockWorks. Opvallend is dat Amazon Web Services (AWS) niet lang geleden nog een overeenkomst sloot met Ava Labs.

Dat is het bedrijf dat achter de Avalanche blockchain zit. Het idee van die samenwerking is om klanten van AWS de mogelijkheid te geven om met Avalanche te werken, bijvoorbeeld door het draaien van een node. Het toffe is dat dit ook beschikbaar is voor klanten van AWS die op overheidsniveau zitten.

Advertentie

Nog weinig details bekend

Wat er precies gaat gebeuren aan de kant van Amazon is op dit moment nog onduidelijk. Vorig jaar verkondigde Andy Jassy, de huidige CEO van het bedrijf, al dat hij er open voor staat om met het bedrijf NFT’s te verkopen. Hij verwacht dat de markt nog flink zal groeien en hintte zelfs naar crypto betalingen op Amazon, al kan dat nog ver weg zijn.

“Ik verwacht dat NFT’s zeer aanzienlijk zullen blijven groeien. We zijn waarschijnlijk nog niet in de buurt van het toevoegen van crypto als betaalmiddel in onze detailhandel. Maar ik geloof dat je na verloop van tijd crypto zult zien, en het is mogelijk… het is mogelijk in de toekomst”

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie