Ivo Melchers Ivo Melchers
18/05/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:35

Axie Infinity lanceert nieuw crypto spel in de App Store

icon-nft
NFT nieuws
Axie Infinity lanza un nuevo criptojuego en la App Store

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

Axie Infinity is een zogenoemde play-to-earn crypto spel die in al in 2018 tot leven werd gebracht door Sky Mavis, een Vietnamese studio. Axie Infinity is gebouwd op de blockchain van Ethereum (ETH) en maakt gebruik van non-fungible tokens (NFT’s). Terwijl het aantal actieve gebruikers inmiddels flink is gedaald sinds het hoogtepunt van eind 2021, lijken de ontwikkelingen allesbehalve stil te liggen. Gebruikers uit een select aantal landen in Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië kunnen het spel nu namelijk via Apple’s App Store downloaden.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Web3 game breidt uit

Vorig jaar lanceerde Sky Mavis de nieuwste versie van het spel genaamd ‘Axie Infinity: Origins’. Deze is beschikbaar via de Mavis Hub van het bedrijf en in beperkte landen tevens via de Google Play Store.

Het op kaarten gebaseerde strategiespel wordt in eerste instantie gelanceerd in landen als Argentinië, Colombia, Peru, Mexico, Venezuela, Indonesië, Maleisië en Vietnam. Het spel heeft 1,5 miljoen installaties op alle platforms en is van plan om zijn wereldwijde expansie voort te zetten via mobiele gebruikers van Google en nu dus ook Apple. Volgens Jeffrey Zirlin, mede-oprichter van Sky Mavis, is Axie Infinity het meest gespeelde Web3 spel van het moment.

Zirlin zei tevens dat de beperkte uitrol het bedrijf zal helpen ‘’gegevens te verzamelen over retentiepercentages’’ vóór een uiteindelijke wereldwijde lancering.

Axie Infinity heeft in zekere zin iets weg van pokémon waarin gebruikers Axies kunnen kopen, fokken en laten vechten. Het spel heeft tevens zijn eigen cryptocurrency genaamd ‘AXS’.

Advertentie

Apple’s crypto en NFT beleid

Zirlin zei dat Sky Mavis ongeveer een jaar met Apple heeft gewerkt om goedkeuring te krijgen voor de lancering van het spel in de App Store. In oktober had de iPhone-maker het gebruik van NFT’s om zaken buiten de App Store te doen verboden. Het is daarnaast geen eenvoudige opgave voor een crypto-gerelateerde applicatie om de App Store te betreden: zo duurde het bij Uniswap ook maanden voordat het eindelijk groen licht kreeg van Apple.

De mede-oprichter van Sky Mavis is echter optimistisch dat Apple had beleid in de toekomst op een positieve manier bij zal stellen:

‘’We zijn hoopvol over het toevoegen van in-app aankopen voor NFT’s en Apple die de koppeling met externe marktplaatsen mogelijk zal maken. We verwachten dat er in de toekomst vooruitgang zal zijn.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie