Bedrijven verdienen miljoenen aan de verkoop van NFT’s

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/pio3

Een tijdje terug leek het erop dat vrijwel elk bedrijf in zee ging met de verkoop van de razendpopulaire non-fungible tokens (NFT). Vaak werden deze bedrijven ervan beschuldigd om in een rage te trappen of te lijden aan FOMO. Echter, nu blijkt dat de meeste bedrijven die NFT’s zijn gaan verkopen op financieel gebied behoorlijke successen hebben behaald.

Verkoop NFT’s blijkt lucratief

Wat de precieze beweegredenen zijn geweest voor bedrijven om NFT’s te gaan verkopen is niet altijd duidelijk. Soms zal het doel zijn geweest om een betere band te creëren met klanten. In andere gevallen zal het puur en alleen om het verdienen van geld zijn gegaan.

En er is veel geld verdiend. Zo heeft Nike, dat in december van 2021 begon met de verkoop van eigen NFT’s, sindsdien al $185 miljoen omzet behaald met de verkoop van hun digitale collectibles. Hoewel Nike een uitschieter is, hebben de meeste grote bedrijven aanzienlijke winst gemaakt op het verkopen van NFT’s.

Onder meer Dolce & Gabbana, Tiffany, Gucci en Adidas zijn enkele andere namen die aardig hebben verdiend op de verkoop van NFT’s, dat blijkt uit data van Dune Analytics. Zij hebben een lijst gemaakt van merken die het meest hebben verdiend aan NFT’s. 

Nike heeft naast een omzet van meer dan $180 miljoen, ook met de secundaire handel in hun NFT’s een transactievolume van bijna $1,3 miljard vergaard, bovenop de $93 miljoen dollar aan primaire verkopen. Daarnaast heeft Nike ook nog eens $92 miljoen aan royalty’s gegenereerd. Al met al lijkt het er dus op dat Nike goede zaken heeft gedaan door NFT’s in de verkoop te gooien.

NFT handelsvolume

Vandaag de dag is het NFT-handelsvolume een stuk lager dan een paar maanden terug tijdens de piek van de ‘NFT-hype’. Dat wil echter niet zeggen dat de NFT-sector nu nooit meer zal heropleven.

Deze verkoopcijfers van NFT’s door grote, vooraanstaande bedrijven zal menig ondernemer niet ontgaan. Wellicht dat in de toekomst dus nog meer bedrijven ook de stap maken om in zee te gaan met NFT’s naar aanleiding van het succes van hun voorgangers.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie