Erik Juffermans Erik Juffermans
06/03/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2023 16:00

Bitcoin NFT veiling van Yuga Labs is “een droom voor scammers”

icon-nft
NFT nieuws
Cardano’s opmars: concurrentie voor Ethereum met crypto verzamelitems

Foto: Primakov/Shutterstock

We schreven op zondag al over de Twelvefold veiling van het NFT bedrijf Yuga Labs. TwelveFold is de eerste NFT collectie op het Bitcoin (BTC) netwerk van het bedrijf. Inmiddels ziet de lancering echter een hoop kritiek op Twitter, vooral over de manier waarop Yuga Labs de veiling heeft opgezet. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Felle kritiek over Bitcoin NFT veiling

Yuga Labs veilt 288 exemplaren van de 300 tellende NFT collectie. Bieders versturen het BTC bedrag van hun bod naar een bitcoin adres. Het hoogste bod krijgt de NFT, en de Yuga Labs belooft de verliezende biedingen handmatig terug te sturen. Volgens de kritiek is het handmatig terugsturen van de verliezende biedingen te vergelijken met het ‘stenen tijdperk’.

In theorie zou Yuga Labs ervoor kunnen kiezen om de miljoen dollars aan bitcoin van de verliezende biedingen niet terug te sturen. Dit is echter geen zeer reëel scenario. Yuga Labs is namelijk een van de meest bekende en prominente bedrijven in de NFT sector. Maar het feit dat de veiling op deze manier in elkaar steekt is erg discutabel. Volgens een tweet moet Yuga Labs een beter voorbeeld stellen, en is dit een “droom voor scammers”

Sinds januari is de creatie van NFT’s op het Bitcoin netwerk mogelijk. Het bedrijf Ordinals maakte dit mogelijk. De oprichter van Ordinals, Casey Rodarmor, was ook alles behalve te spreken over de veiling van Yuga Labs. Hij ging zelfs zo ver om te zeggen dat als het bedrijf nog een keer iets dergelijks doet, hij mensen zou oproepen om Yuga Labs te boycotten.

2 bitcoin geboden

Toch hebben zij niet alleen kritiek over voor Yuga Labs. Volgens de eerdergenoeme Twitteraar is het ondanks de tekortkomingen erg moedig van Yuga Labs om de veiling via het Bitcoin netwerk te laten verlopen. Het was namelijk vele malen makkelijker geweest een netwerk als Ethereum (ETH) hiervoor te gebruiken.

De commotie heeft de hype omtrent de TwelveFold veiling er niet minder op gemaakt. Op het moment van schrijven is het hoogste bod 2 hele bitcoin. Een ruwe waarde van omgerekend 42 duizend dollar.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie