Erik Juffermans Erik Juffermans
05/03/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/03/2023 19:00

Yuga Labs gaat vandaag zijn eerste Bitcoin NFT collectie veilen

icon-nft
NFT nieuws
Populaire NFT marktplaats Magic Eden ondersteunt nu Bitcoin Ordinals

Foto: Hassel Stock/Shutterstock

Yuga Labs gaat zijn eerst Bitcoin (BTC) NFT collectie, genaamd TwelveFold, veilen. De veiling begint om middernacht vandaag en duurt 24 uur lang. Van de 300 NFT exemplaren zullen er 288 beschikbaar zijn voor verkoop. De overige twaalf worden achter de hand gehouden voor het team, donaties en andere filantropische doeleinden. 

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Bitcoin NFT Ordinals

Yuga Labs is waarschijnlijk wel het meest toonaangevende bedrijf in de NFT sector. Het bedrijf zit onder andere achter de NFT collectie Bored Ape Yacht Club (BAYC), een van de meest bekende en waardevolle NFT collecties tot op heden. Ook nam het vorig jaar de bekende Cryptopunks collectie over van Larva Labs.

Sinds januari is het mogelijk om NFT’s te creëren op het Bitcoin netwerk. Het protocol Ordinals maakte dit mogelijk. Bitcoin NFT’s staan om deze reden ook wel bekend als ‘ordinals’. Onder andere het gebruik van Yuga Labs heeft ordinals in korte tijd een hoop bekendheid gegeven. De veiling van de TwelveFold collectie zal ordinals nog meer in de spotlight zetten.

Bitcoin NFT’s staan dus nog in de kinderschoenen, maar nu al begint het begrip grote bekendheid te vergaren. Volgens een recent onderzoek heeft de Bitcoin NFT sector de potentie om binnen enkele jaren sterk aan waarde toe te nemen. Mochten ordinals met NFT’s op het Ethereum (ETH) netwerk gaan concurreren, dan kan deze groei nog veel hoger uit gaan vallen.

Schandaaltje drukt de pret niet

Yuga Labs zet dus vooralsnog de toon in de NFT wereld. Deze trend lijkt het in de ordinals sector in stand te willen houden. Recent kwam het bedrijf nog in negatieve zin in opspraak. Een oplettende Twitteraar kwam er namelijk achter dat het logo van Yuga Labs gestolen was van een teken website. Yuga Labs maakt inmiddels gebruik van een gloednieuw logo.

Het schandaaltje lijkt de reputatie van Yuga Labs niet te hebben aangetast. Met de veiling van de TwelveFold collectie, de eerste Bitcoin NFT collectie van het bedrijft, slaat Yuga Labs opnieuw een grote slag. 

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie