Ivo Melchers Ivo Melchers
17/11/2022 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/11/2022 15:02

Bored ape NFT van Justin Bieber keldert van $1,3 miljoen naar $69k

Nieuws

Foto: Shutterstock/mundissima

Veel beroemdheden hebben zich in de hype van non-fungible tokens (NFT’s) gewaagd aan het zeer populaire project genaamd Bored Ape Yacht Club (BAYC). Het project startte in april 2021 en kreeg langzaam maar zeker steeds meer grip op de NFT-markt. De mintprijs was 0,08 ethereum (ETH) en in april 2022 piekte de floor price van de collectie met ongeveer 152 ETH. Met de toenmalige koers van ethereum had dit een waarde van iets minder dan een half miljoen dollar.

Google vs crypto-fraude: ontwikkelaars aangeklaagd voor 87 scam apps

NFT van Justin Bieber

Mede door de hoge exclusiviteit hebben veel beroemdheden van over de hele wereld zich gewaagd aan deze NFT collectie. Enkele grootheden als Madonna, Neymar Jr, Eminem en Post Malone hebben bijvoorbeeld een Bored Ape aangeschaft. Het in bezit hebben van een Bored Ape was uitgegroeid tot een statussymbool. Ook de Canadese bekendheid Justin Bieber had zich in januari dit jaar lid gemaakt van de beruchte Bored Ape Yacht Club.

Advertentie

Bored Ape #3001

Justin Bieber kocht in de eerste maand van dit jaar Bored Ape #3001 voor een totaal van 500 ETH, wat destijds een waarde had van maar liefst $1,3 miljoen. Zoals je eerder in het NFT nieuws kon lezen, is de hype van digitale kunstwerken en verzamelitems volledig weggespoeld in de huidige berenmarkt. Dit heeft ertoe geleid dat de floor price van de collectie gedaald is tot 58,2 ETH, volgens data van NFT Price Floor. Dit betreft een totale daling van maar liefst 88%. De floor price is de prijs van de goedkoopste beschikbare NFT die op een marktplaats wordt vermeld. In dollar termen is de waarde van de goedkoopste Bored Ape op het moment ongeveer $69.000. Dit is, in dollars, een daling van bijna 95%.

De NFT van Justin Bieber is gerangschikt op nummer 9.810 van de meest zeldzame Bored Apes op basis van zijn eigenschappen en kenmerken, volgens data van Rarity Tools. Dit zou betekenen dat het waarschijnlijk voor een bodemprijs zou verkopen als het niet gebonden zou zijn aan een wereldberoemde grootheid.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie