Roy van Krieken Roy van Krieken
03/11/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2022 18:05

‘NFT winter’ wordt steeds kouder, handelsvolume daalt opnieuw

icon-nft
NFT nieuws

Foto: VIKTOR KHYMYCH/Shutterstock

Vorig jaar was de hele crypto markt in rep en roer van de gloednieuwe non-fungible tokens (NFT). De hype die gemoeid ging met deze digitale kunstwerken en verzamelitems was enorm en dagelijks werden er voor soms voor astronomische bedragen aan NFT’s verhandeld. De hype lijkt nu tijdens de bearmarkt echter te zijn verdwenen. Al een paar maanden daalt het NFT-handelsvolume eigenlijk alleen nog maar en deze trend is nog niet ten einde.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Is de NFT hype voorbij?

Volgens data van dAppRadar was in de maand oktober wederom een scherpe daling in het handelsvolume van NFT’s te zien. Zo werden er in oktober 50% minder NFT’s op het Solana (SOL) netwerk verhandeld en ook NFT’s op Ethereum (ETH) werden minder vaak gekocht en verkocht dan de maand ervoor.

In oktober was het totale handelsvolume van NFT’s op Ethereum slechts $518 miljoen, terwijl dit een maand eerder nog $687 miljoen was. Op Solana was de daling nog een stuk steviger. In oktober werd er op het Solana netwerk slechts $67 miljoen aan NFT’s verhandeld, terwijl dit in september nog $134 miljoen was.

Eerder was al in het NFT nieuws te lezen dat er steeds minder interesse lijkt te zijn in het kopen en verkopen van NFT’s. Zo daalde in het tweede kwartaal dit handelsvolume met maar liefst 40%! 

Volgens dAppRadar is een deel van de daling van het NFT handelsvolume op Ethereum toe te kennen aan het feit dat er een nieuwe NFT-marktplaats, Blur, is gelanceerd die vrij populair blijkt. De data van Blur heeft dAppRadar nog niet meegenomen in hun analyses. Desalniettemin is het onwaarschijnlijk dat het optellen van het handelsvolume op Blur tot een andere conclusie zal leiden.

Wat is de reden voor de daling?

Dat vanaf mei van dit jaar de hele NFT-sector op een laag pitje kwam te staan is eigenlijk niet heel vreemd. De hele crypto markt stond op dat moment namelijk ook diep onder water. Een negatief sentiment teistert vandaag de dag niet enkel NFT-marktplaatsen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie