Thom Derks Thom Derks
01/11/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:48

Brein achter Rick and Morty lanceert succesvolle NFT collectie

icon-nft
NFT nieuws
Brein achter Rick and Morty lanceert succesvolle NFT collectie

Foto: Avivi Aharon/Shutterstock

Langzaam maar zeker lijkt de non-fungible token (NFT) industrie zich te herstellen van de lange, donkere en koude winter die het doormaakte in 2022. Dat begon met het succes van de Reddit Avatars van eind oktober en krijgt nu een vervolg met de lancering van Art Gobblers door Justin Roiland.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Rick and Morty

Wat je wellicht niet weet is dat Roiland de mede-bedenker is van de populaire animatieserie “Rick and Morty”, een serie die met name onder het crypto-publiek populair is. Wat dat betreft is het geen verrassing dat de NFT-collectie van Justin Roiland de eerste dagen het zo goed doet.

De collectie is op maandagavond gelanceerd en mag enkele uren later al een handelsvolume van 9.600 ethereum (ETH) opschrijven. Tegen de huidige koersen zijn die ether goed voor een dollarvolume van 15 miljoen.

Het doel van Art Gobblers is om een “decentrale kunstfabriek” te lanceren met een combinatie van NFTs, een GOO token en een hechte gemeenschap die veel samenwerkt. De collectie is door Justin Roiland ontwikkeld in samenwerking met de Web3 venture-firma Paradigm.

Advertentie

Hoe de NFT collectie werkt

De 2.000 NFTs functioneren als een eigen on-chain, verkoopbare kunstgalerij. Eigenaren van de NFTs kunnen op de website gecreëerde kunst “verteren” om ze op die manier aan hun “kunstbuikjes” toe te voegen. Die kunstbuiken worden zodoende gecureerde kunstcollecties, die ook verkoopbaar zijn.

De kunst zelf kan gemint worden middels een ERC-20 token die de naam GOO draagt, welke door het houden van Gobblers verdiend kan worden. Na het verdienen van GOO, kunnen tokenhouders “Pages” creëren, wat NFTs zijn die als een blank canvas fungeren.

Die zijn vervolgens te “verteren”, te verhandelen of te “besmeuren” met een uniek kunstwerk. De kunst-onthulling van de NFTs staat voor vandaag op het programma, maar iedereen is op dit moment al welkom op de website om off-chain kunst te creëren.

Op het moment van schrijven kent het project een bodemprijs van 17.000 dollar (ongeveer 11 Ethereum). Minder dan één dag na de lancering, is de collectie al de top 10 voor oktober binnengekomen, zo blijkt uit data van OpenSea.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie