Robin Hazekamp Robin Hazekamp
21/07/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2023 12:00

Digitale Ferrari als crypto verkocht voor enorm miljoenenbedrag

icon-nft
NFT nieuws
Digitale Ferrari als crypto verkocht voor enorm miljoenenbedrag

Foto: Kailin Huang/Shutterstock

Een legendarische Ferrari F40 is binnen 48 uur verkocht voor maar liefst $2,5 miljoen. Het bedrijf achter de verkoop van de iconische rode racewagen, Altr, verkoopt luxueuze producten fysiek en als non-fungible token (NFT). De NFT van de beroemde sportauto is vereeuwigd op het Polygon (MATIC) netwerk, dat draait op Ethereum (ETH).

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ferrari met crypto zowel digitaal als fysiek te koop

Het bedrijf heeft tot nu toe in totaal twee producten verkocht. Daaronder vallen de iconische Ferrari F40, de laatste Ferrari persoonlijk ontworpen door Enzo Ferrari, en een Rolex Daytona. De Ferrari is verkocht voor 2,5 miljoen van de stablecoin USD Tether (USDT). De Rolex werd in januari verkocht voor 195 duizend USDT. 

In plaats van dat de eigenaren de ‘collector’s items’ moeten onderhouden en verzorgen, zijn ze ook gedigitaliseerd. Dat houdt in dat de objecten zijn verbonden met de blockchain en daardoor zowel fysiek als digitaal bestaan. In dit geval zijn de supercar en Rolex op de Polygon blockchain gemint, zoals het digitaliseren ook wel wordt genoemd. 

De Ferrari is in zijn geheel gekocht en de eigenaar beschikt dan ook over zowel de fysieke als de digitale versie. De eigenaar kan ervoor kiezen om de auto bij Altr te laten staan, waar zij hem keurig onderhouden. In een dergelijke auto, die vaak als verzamelobject wordt gekocht, wordt nauwelijks tot niet gereden. Voor een eigenaar kan het dan ook handig zijn om enkel voor de digitale versie te hoeven zorgen, echter is dat onwaarschijnlijk. 

Advertisement

Rolex in fragmenten te koop als NFT

De Rolex Daytona is een ander verhaal. De Rolex werd niet in zijn geheel verkocht, maar de NFT werd verkocht in delen. De horloge zelf zal dan ook in waarborging worden gehouden in de opslag van Altr. 

De Rolex werd “gefragmenteerd” in 500 NFT’s, waarvan er nog steeds een aantal te koop zijn op de secundaire markt. De NFT kan worden doorverhandeld met potentiële winst. Een fragment kostte bij de eerste verkoop $390 per stuk.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement