Roy van Krieken Roy van Krieken
06/05/2022 17:39 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2022 17:39

Discord van NFT-platform OpenSea gehackt, phishing links worden gedeeld

Nieuws
Discord van NFT-platform OpenSea gehackt, phishing links worden gedeeld

Foto: Rokas Tenys / Shutterstock.com

De grootste non-fungible token (NFT) marktplaats is zonder enige twijfel OpenSea. Vandaag werd bekend dat het officiële Discord kanaal van de marktplaats is overgenomen door hackers. Zij probeerden vervolgens door het delen van phishing links de waardevolle bezittingen van onschuldige slachtoffers afhandig te maken.

Bekende crypto-tweeling wordt mede-eigenaar van ‘Bitcoin voetbalclub’

NFT phishing

Op het gehackte Discord kanaal werd een aankondiging geplaatst waarin OpenSea een samenwerking met YouTube zou hebben gesloten. Vervolgens werd een link gepost waarmee gebruikers naar een neppe website werden geleid. Er zou een zogeheten “Mint Pass” beschikbaar zijn voor gebruikers waarmee zij extreem interessante voordelen zouden kunnen krijgen. Uiteraard was dit complete onzin en ging het om niets meer dan phishing.

“We zijn een partnerschap aangegaan met YouTube om hun gemeenschap in de NFT Space te brengen, en we brengen samen met hen een mint pass uit waarmee houders hun project gratis kunnen mintten, samen met het krijgen van andere waanzinnige nutsvoorzieningen voor het houder zijn ervan.”

De hacker stelt dat er slechts 100 gratis muntpassen beschikbaar zullen zijn voor distributie. Na het eerste bericht heeft de hacker de discord aangepast om aan te geven dat 80% al was verkocht. Het is nog onbekend hoeveel mensen in deze vorm oplichting zijn getrapt.

Reactie van OpenSea

Uiteraard zou een echte samenwerking met YouTube groot nieuws zijn, maar OpenSea heeft officieel iets dergelijks nooit bekend gemaakt. Toen OpenSea op de hoogte werd gesteld van de hack van hun Discord kanaal hebben zij een bericht op Twitter naar buiten gebracht. Zij waarschuwden gebruikers op Discord en adviseren om op geen enkele link te klikken.

Ondertussen is het kanaal ook uit de lucht gehaald en niet meer zichtbaar voor Discord gebruikers.

Het is niet de eerste keer dan een Discord kanaal van een groot NFT platform wordt overgenomen door hackers. Een tijd terug werd ook het Discord kanaal van de Bored Ape Yacht Club gehackt. Ook toen leek het doel van de hackers phishing van gebruikersgegevens te zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie