Ivo Melchers Ivo Melchers
25/01/2023 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2023 15:02

Dit is hoe de Porsche NFT collectie eindigde in een deceptie

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/Audio und werbung

Gisteren kon je in het NFT nieuws lezen dat het prestigieuze automerk Porsche een eigen non-fungible token (NFT) collectie had gelanceerd. Echter bleek dit geen succesverhaal te zijn, aangezien slechts 1.393 van de in totaal 7.500 NFT’s gemint waren. De floor price op OpenSea was zelfs lager dan de mintprijs van 0,911 ETH.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Porsche stopt NFT mint

Gisteravond maakte Porsche middels Twitter bekend dat het de stekker uit de de NFT mint ging halen nadat ‘’hun holders hebben gesproken’’.

De collectie registreerde een reeks van FOMO-aankopen nadat het nieuws naar buiten kwam dat de mint zou worden stopgezet, waardoor de floor price met een totaal van 0,06 ETH de lucht in schoot, volgens data van CoinGecko.

Later maakte Porsche pas duidelijk dat de mint nog steeds open zou blijven tot de volgende dag, waardoor veel mensen ervoor kozen om een NFT te minten en meteen te verkopen op de secundaire markt. Als gevolg hiervan daalde de floor price op OpenSea tot wederom ongeveer hetzelfde niveau als de mintprijs.

Op het moment van schrijven geeft de officiële website aan dat er 2.240 van de in totaal 7.500 NFT’s verkocht zijn. De vraag naar de NFT’s is dus flink gestegen nadat de autogigant het nieuws naar buiten bracht dat het aanbod wordt verminderd. Hoe Porsche precies verder gaat met een kleinere community van NFT-bezitters valt nog te bezien.

Kritiek vanuit community

In de uren nadat de collectie gelanceerd was, ontstond er veel kritiek vanuit de NFT-community. Een groot kritiekpunt is de prijs van de NFT. Tegen de huidige ethereum koers moet je namelijk meer dan $1.400 neerleggen. Ook omdat je niet zoveel kan met de NFT in kwestie, zijn dit bedragen waar menig investeerder van schrikt.

In de afgelopen jaren hebben we grote bedrijven de wereld van blockchain in zien stappen met wisselend succes. Of het nu gaat om digitale verzamelobjecten, virtuele wearables of tokenized utility, bedrijven die zich hebben gericht op het bouwen van projecten voor de lange termijn, het inhuren van personeel dat web3 begrijpt en het cultiveren van hun community hebben positieve resultaten behaald.

Bij Porsche lijkt het simpelweg een manier te zijn geweest om even snel geld te verdienen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Gigantische XRP prijsstijging op de loer, volgens crypto-analisten
Dit is wanneer XRP de $250 kan halen volgens analisten
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie