Roy van Krieken Roy van Krieken
24/05/2022 13:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2022 13:04

eBay gooit eerste NFT collectie in de verkoop via Polygon

icon-nft
NFT nieuws
eBay gooit eerste NFT collectie in de verkoop via Polygon

Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

eBay is wellicht het grootste E-commerce platform ter wereld. Het miljardenbedrijf is actief in vele tientallen landen en onlangs is het bedrijf zelfs van start gegaan met de verkoop van non-fungible tokens (NFT). De eerste NFT collectie van eBay, in het thema van ijshockey, is nu te koop op het platform.

  • icon-nft
    NFT nieuws

eBay en NFT’s

Volgens de officiële aankondiging van eBay gaat het om een NFT collectie die is gemaakt in samenwerking met het NFT platform OneOf. De NFT collectie toont geanimeerde versies van beroemde Canadese ijshockeyspeler Gretzky, die werden geïnspireerd door Sports Illustrated magazine covers. Ze zijn verkrijgbaar in vier verschillende niveaus van zeldzaamheid; groen met 299 stuks, goud met 199, platina met 99 en diamant met 15 stuks.

De waarde van de NFT’s ligt tussen de $1.500 voor de meest zeldzame en $25 voor de meest voorkomende. Echter, geïnteresseerde kopers zullen ondertussen hoogstwaarschijnlijk al achter het net vissen, want vrijwel alle NFT’s zijn al uitverkocht.

eBay had aanvankelijk de verkoop van NFT’s rond medio 2021 al ingeschakeld, maar heeft blockchain technologie nog niet geïntegreerd om de verkoop op de marktplaats zelf te ondersteunen. Gebruikers krijgen daarom een link toegestuurd waarmee zij de aangeschafte NFT via een extern platform kunnen ophalen. De nieuwe NFT collectie werd geslagen op Ethereum (ETH) scaling platform Polygon (MATIC) en kan voor secundaire handel op OneOf worden gezet.

De NFT revolutie

Volgens de ‘vice president of collectibles, electronics and home’ bij eBay, Dawn Block, is het duidelijk dat NFT technologie het hele ecosysteem van verzamelitems aan het revolutionaliseren is. Hij stelt dat eBay hard aan het werk is om NFT’s toegankelijk te maken voor een breed publiek.

“Door onze samenwerking met OneOf maakt eBay begeerde NFT’s nu toegankelijker voor een nieuwe generatie verzamelaars overal ter wereld. Dit bouwt voort op ons streven om de eBay-gemeenschap van kopers en verkopers artikelen te leveren met een hoge passie en een hoge waarde.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie