Ivo Melchers Ivo Melchers
12/05/2023 07:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2023 07:30

Elon Musk laat deze NFT collectie stijgen met een tweet

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/FellowNeko

Elon Musk staat binnen de crypto-community vooral bekend om zijn liefde voor Dogecoin (DOGE) én de uiting hiervan in vaak dubbelzinnige, vage tweets. Naast de nummer één meme-coin is Musk met zijn bijna 140 miljoen volgers ook in staat om de koersen van andere crypto te beïnvloeden. Zo kon je een tijdje terug nog in het altcoin nieuws lezen dat aptos (APT) de lucht in was geschoten door een tweet van de miljardair. Gisteren bewees Musk dat zijn invloed tevens uitreikt tot de wereld van non-fungible tokens (NFT’s).

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT collectie stijgt na deze meme

Gisteren steeg de Milady Maker NFT collectie namelijk als gevolg van een tweet van de controversiële ondernemer. Musk deelde een meme met de direct herkenbare afbeelding van de avatar-NFT’s bedekt met de woorden: ‘’er is geen meme, ik hou van jou’’.

De collectie werd meteen uiterst populair op de NFT marktplaats OpenSea. In het uur nadat de tweet werd geplaatst, werden er meer dan 600 NFT’s verkocht voor een totaal van ongeveer 3.700 ETH. Tegen de huidige ethereum koers draagt dit een waarde van meer dan 6,9 miljoen dollar. Het was verreweg het best verkochte project in het tijdsbestek.

Volgens data van NFT Price Floor steeg de bodemprijs voor de collectie op secundaire markten onmiddellijk van 3,75 ETH naar 5,25 ETH. Dit betreft een stijging van maar liefst 57%.

Advertentie

Controversieel NFT project

Milady Maker is een collectie bestaande uit 9.823 profielfoto’s met kinderlijke gezichten met grote ogen op de blockchain van Ethereum (ETH). Milady Maker staat bekend als een controversieel NFT project die in mei vorig jaar te maken had met dalende prijzen nadat de maker Charlotte Fang had erkend dat ze een pseudoniem Twitter-account had beheerd dat racistische, beledigende tweets deelde. Fang zei destijds dat ze uit het team was gestapt.

De NFT’s zijn onlangs tevens een ‘oorlogstijd’ meme geworden onder sommige NFT handelaren en professionals uit de industrie die het kunstwerk op social media hebben gebruikt te midden van de toenemende kritiek op het crypto-beleid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie