Simon Bosch Simon Bosch
20/10/2022 13:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2022 13:07

FBI: insider trading voormalig OpenSea-werknemer is een feit

icon-nft
NFT nieuws
FBI: insider trading voormalig OpenSea-werknemer is een feit

Foto: Diego Thomazini / Shutterstock.com

In juni klaagde het Amerikaanse Ministerie van Justitie Nathaniel Chastain aan, een voormalig productmanager bij NFT-handelsplatform OpenSea. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan insider trading, en de FBI zegt nu hard bewijs te hebben gevonden.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

OpenSea-topman klaagt over behandeling

Dat schrijft Law360 op basis van nieuwe juridische documenten. Het Ministerie van Justitie verwees steeds naar een specifieke opmerking die Chastain maakte, en op 3 oktober diende hij een motie in met de vraag om te stoppen met het refereren ‘insider trading’, hij noemde dit opruiend en dus niet van nut in de zaak.

Op 14 oktober beschreef de Openbaar Aanklager echter in een antwoord hierop dat de beschrijving accuraat het misdrijf beschrijft. De opmerking is dus erg belangrijk.

Om precies te zijn wordt hij aangeklaagd omdat hij af zou hebben geweten van een bug op OpenSea in september van 2021, toen de NFT-markt enorm populair was. Hij bedacht een vorm van arbitrage waarbij hij de NFT’s (Non-Fungible Tokens) die net op OpenSea binnenkwamen kocht voor een relatief lage prijs. De volgende ochtend kon hij ze al verkopen voor vier keer de prijs waar hij hem voor had gekocht.

Advertentie

Insider trading groot probleem in crypto

Hierom heeft het ministerie de voormalige manager aangeklaagd. Het is voor werknemers niet toegestaan om op deze manier te handelen, omdat werknemers te veel inzicht hebben om zo actief zonder voorkennis te handelen. Om precies te zijn zou hij zo’n 45 NFT’s op deze wijze hebben verhandeld. Om wat voor bedrag het precies gaat is niet bekend.

Het is een belangrijke rechtszaak, maar het zal niet de laatste zijn die specifiek de NFT-markt treft. Eerder schreven we dat het volgende doelwit van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) mogelijk de NFT-markt is.

Verder zijn rechtszaken rondom insider trading niet zeldzaam de afgelopen tijd. Ook Brian Armstrong, de CEO van de reputabele crypto exchange Coinbase, zou zich hieraan schuldig hebben gemaakt.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie