Ivo Melchers Ivo Melchers
11/05/2023 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2023 07:00

Gala Films gaat een serie lanceren met gebruik van NFT’s, zo werkt het

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Shutterstock/photo_gonzo

Het Gala (GALA) ecosysteem wordt opgemaakt uit Gala games, Gala Music en Gala Films. Gala Games is wellicht de meest bekende van de drie en is een blockchain platform die draait op Ethereum (ETH) waarop ontwikkelaars blockchaingames kunnen maken. De filmafdeling van het Gala ecosysteem, Gala Films, werkt momenteel aan een Westerse anime-serie genaamd ‘Ghosts of Ruin’, die met gebruik van non-fungible tokens (NFT’s) de blockchain- en de filmwereld bij elkaar probeert te brengen.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Serie met NFT’s, zo werkt het

Ghost of Ruin volgt een groep gamers terwijl ze door een potentieel dodelijk toernooi navigeren in een dystopische versie van San Francisco in de nabije toekomst, waarin games rechtstreeks in de hoofden van spelers worden gesynchroniseerd en niet van het echte leven te onderscheiden zijn.

Op 9 mei liet het twitter-account van gala Films weten dat acteurs Rosario Dawson en Tony Revolori allebei een rol hebben in Ghost of Ruin.

Dawson is een Amerikaans actrice die meest recentelijk de rol van Star wars-personage Ahsoka Tano in meerdere Disney+ series op zich nam. Revolori speelde de hoofdrol in de Wes Anderson film ‘The Grand Budapest Hotel’ uit 2014 en nieuwste Spider-Man.

De pilot-aflevering van Ghost of Ruin zal in augustus debuteren op Gala’s platform, maar zal in eerste instantie alleen toegankelijk worden gemaakt voor holders van speciale NFT’s die zijn verkocht om de productie van de show te financieren.

De NFT’s, opgezet in vier niveaus, bieden verschillende niveaus van meeslepende toegang tot de serie. Zo biedt het allereerste niveau, ‘the Coder’, toegang tot de show, gerelateerde exclusieve inhoud en andere digitale verzamelobjecten aan voor 250 dollar aan GALA-tokens. Het hoogste niveau, ‘The Board Member’, stelt bezitters in staat om betrokken te zijn bij de productie van de show als personage of bijdrager. In totaal waren er 45 van deze NFT’s uitgebracht die allemaal zijn allemaal verkocht voor 2.500 dollar aan GALA-tokens.

Na het debuut van de pilot hopen de producenten de serie als een proof of concept te verkopen aan een grote streamingdienst.

Advertentie

Gala (v2) airdrop

Eerder deze week kon je tevens in het altcoin nieuws lezen dat Gala Games een verbeterde versie van hun native token GALA gaan lanceren. Middels een airdrop zullen de bezitters van GALA hetzelfde aantal Gala (v2)-tokens ontvangen. Ook de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo ondersteunt dit proces waardoor gebruikers van het platform geen actie hoeven te ondernemen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie