Wessel Kersting Wessel Kersting
21/07/2022 05:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2022 05:08

GameStop NFT marktplaats presteert beter dan Coinbase

icon-nft
NFT nieuws
GameStop NFT marktplaats presteert beter dan Coinbase

Foto: Jonathan Weiss / Shutterstock.com

Video-game winkel GameStop’s non-fungible token (NFT) marktplaats blijkt al snel een hit te zijn onder de verzamelaars. De net nieuwe marktplaats wist sinds de lancering op 11 juli een omzet te draaien van meer dan 5.000 ethereum (ETH) (ongeveer $7,2 miljoen). Dit is meer dan het dubbele van wat de concurrent Coinbase in totaal heeft omgezet blijkt uit data verzameld door CoinDesk.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Prima eerste dag voor NFT platform GameStop

Op de eerste dag had de marktplaats een volume van 1.831 ETH (ongeveer $2,7 miljoen). Ondanks een prachtig begin, zag de marktplaats daarna haar volume enkel nog maar dalen. De concurrent Coinbase heeft slechts 1.913 ETH (ongeveer $2,8 miljoen) omzet gedraaid sinds haar lancering op 4 mei, blijkt uit data van Dune Analytics. In dat opzichte was het voor Gamestop een enorm goede dag.

De problemen begonnen voor Coinbase al aan het begin. Het volume wat Coinbase draaide viel al in de gesloten beta erg tegen. Dat de Coinbase marktplaats niet goed presteerde zorgde ervoor dat het bedrijf goed onder de loep werd genomen, waarna ze meer dan 1.100 medewerkers hadden ontslagen in juni.

De populariteit van de NFT marktplaats van GameStop is mogelijk meer te danken aan de trouwe fans dan aan de technologie of het platform. Het sentiment rondom het platform is over het algemeen erg positief. Het sentiment rondom de marktplaats van Coinbase daarentegen wat minder.

Advertentie

Met dank aan MetaBoy

Van de totale omzet die GameStop heeft gedraaid is 1.200 ETH (ongeveer $1,7 miljoen) te danken aan het project MetaBoy. Dit is ook direct de best verkochte collectie van GameStop. Daarnaast is het opvallend om te zien dat GameStop erg populair is, maar wel transactiekosten rekent. Zij vragen een fee van 2,25%, terwijl de concurrent Coinbase gratis is.

Toch blijven de beide marktplaatsen mijlenver verwijderd van de marktleider OpenSea. OpenSea had namelijk in de afgelopen week een omzet van $120 miljoen in ETH, blijkt uit data van DappRadar.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie