Roy van Krieken Roy van Krieken
13/10/2023 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2023 12:24

Geautomatiseerd tattoo bedrijf gaat crypto implementeren

icon-nft
NFT nieuws
tattoo-blackdot-crypto-NFT

Foto: Shutterstock/Olena Yakobchuk

Crypto heeft vele toepassingen. Het bedrijf Blackdot, een innovatief bedrijf dat zich specialiseert in de tatoeage-industrie, voegt daar een nieuwe innovatie aan toe. Blackdot heeft namelijk plannen om non-fungible tokens (NFTs) in de tatoeage-industrie te passen.

  • icon-nft
    NFT nieuws

Wat is Blackdot?

Blackdot is een high-tech tattoo-startup die het traditionele tatoeëerproces heeft geautomatiseerd en gemoderniseerd. Blackdot heeft een gepatenteerd tatoeëerapparaat ontwikkeld dat met uiterste precisie werkt, de hoeveelheid inkt en de diepte van elke tatoeage kan bepalen en aanpassen.

Het bedrijf richt zich niet alleen op het automatiseren van het tatoeëerproces maar ook op het creëren van een platform waar kunstenaars hun ontwerpen kunnen uploaden en klanten wereldwijd toegang hebben tot deze unieke ontwerpen, zonder geografische beperkingen. Naast de digitale omgeving heeft Blackdot heeft een aantal fysieke locatie in Austin, Texas. Het bedrijf streeft er naar om uit te breiden naar andere locaties in Amerika.

Advertentie

De toepassing van NFT technologie

Op dit platform wil het innovatieve bedrijf NFT technologie gaan toepassen. Kunstenaars kunnen daardoor vergoedingen ontvangen elke keer als hun ontwerpen worden gebruikt. Daarnaast kunnde zijn er plannen om de ontwerpen te kunnen verhandelen en de schaarste en status van bepaalde gelimiteerde editie collecties bij te houden.

Het platform biedt kunstenaars de mogelijkheid om hun bereik te vergroten door hun ontwerpen beschikbaar te stellen aan een wereldwijd publiek, en draagt het bij aan het behoud van de authenticiteit en exclusiviteit van hun werk door het gebruik van NFTs, die de originaliteit en eigendom van elk uniek tatoeageontwerp valideren en vastleggen.

De kosten van een tatoage door een van de Blackdot machines verschillen. De prijzen komen uit op ongeveer $1.000 tot en met $10.000. Hierbij betaal je voor de ontwerpkosten, varierend van $400 en $8,000, en afhankelijk van de grootte van het tattoe voor de uitvoeringskosten, wat tussen de $600 en $1,850 uitkomt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie