Roy van Krieken Roy van Krieken
13/10/2023 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2023 12:24

Geautomatiseerd tattoo bedrijf gaat crypto implementeren

icon-nft
NFT nieuws
tattoo-blackdot-crypto-NFT

Foto: Shutterstock/Olena Yakobchuk

Crypto heeft vele toepassingen. Het bedrijf Blackdot, een innovatief bedrijf dat zich specialiseert in de tatoeage-industrie, voegt daar een nieuwe innovatie aan toe. Blackdot heeft namelijk plannen om non-fungible tokens (NFTs) in de tatoeage-industrie te passen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wat is Blackdot?

Blackdot is een high-tech tattoo-startup die het traditionele tatoeëerproces heeft geautomatiseerd en gemoderniseerd. Blackdot heeft een gepatenteerd tatoeëerapparaat ontwikkeld dat met uiterste precisie werkt, de hoeveelheid inkt en de diepte van elke tatoeage kan bepalen en aanpassen.

Het bedrijf richt zich niet alleen op het automatiseren van het tatoeëerproces maar ook op het creëren van een platform waar kunstenaars hun ontwerpen kunnen uploaden en klanten wereldwijd toegang hebben tot deze unieke ontwerpen, zonder geografische beperkingen. Naast de digitale omgeving heeft Blackdot heeft een aantal fysieke locatie in Austin, Texas. Het bedrijf streeft er naar om uit te breiden naar andere locaties in Amerika.

Advertentie

De toepassing van NFT technologie

Op dit platform wil het innovatieve bedrijf NFT technologie gaan toepassen. Kunstenaars kunnen daardoor vergoedingen ontvangen elke keer als hun ontwerpen worden gebruikt. Daarnaast kunnde zijn er plannen om de ontwerpen te kunnen verhandelen en de schaarste en status van bepaalde gelimiteerde editie collecties bij te houden.

Het platform biedt kunstenaars de mogelijkheid om hun bereik te vergroten door hun ontwerpen beschikbaar te stellen aan een wereldwijd publiek, en draagt het bij aan het behoud van de authenticiteit en exclusiviteit van hun werk door het gebruik van NFTs, die de originaliteit en eigendom van elk uniek tatoeageontwerp valideren en vastleggen.

De kosten van een tatoage door een van de Blackdot machines verschillen. De prijzen komen uit op ongeveer $1.000 tot en met $10.000. Hierbij betaal je voor de ontwerpkosten, varierend van $400 en $8,000, en afhankelijk van de grootte van het tattoe voor de uitvoeringskosten, wat tussen de $600 en $1,850 uitkomt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie
Advertentie