Ivo Melchers Ivo Melchers
13/07/2023 07:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/07/2023 07:15

Google Play kondigt gunstig crypto beleid aan

icon-nft
NFT nieuws
Zo stelen criminelen stelen je crypto via malafide Google-advertenties

Foto: BongkarnGraphic / Shutterstock.com

Google Play heeft een grote beleidswijziging aangekondigd dat als gunstig beschouwd kan worden voor crypto enthousiastelingen. Ontwikkelaars van applicaties krijgen namelijk groen licht om op blockchain gebaseerde digitale inhoud te verhandelen binnen apps en games op Google Play.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Google Play staat NFT games toe

In een nieuwe blog post laat het weten dat digitale activa zoals non-fungible tokens (NFT’s) in de applicaties verwerkt mogen worden met de voorwaarde dat er volledige transparantie geboden wordt. Bedrijven zullen in de Play Console duidelijk moeten maken dat er blockchain elementen in de desbetreffende app verwerkt zitten.

In de blogpost benadrukt Joseph Mill, Group Product Manager van Google Play, het belang van gebruikersvertrouwen en merkte het volgende op:

‘’Hoewel getokeniseerde activa bedoeld zijn om meer verrijkte, meeslepende ervaringen op te bouwen, mogen ontwikkelaars als extra gebruikersbescherming geen potentiële inkomsten uit speel-of handelsactiviteiten promoten of verheelijken.’’

Hiermee wordt het beleid voor gokken, games en wedstrijden van Google Play gehandhaafd. Dit betekent dat apps die niet voldoen aan de vereisten om in aanmerking te komen voor gokken, geen reclame mogen maken voor het kopen van in-game items zoals een ‘loot box’ om kans te maken op NFT’s.

Gebruikers kunnen de eerste tests van de nieuwe ervaringen in de nazomer zien terwijl ze met een eerste groep ontwikkelaars werken. Later dit jaar zal het nieuwe beleid volledig worden uitgerold.

Reddit, dat inmiddels is uitgegroeid tot een grote speler binnen de NFT wereld,  was een van de partners die met Google aan het nieuwe beleid heeft gewerkt.

Matt Williamson, de Senior Engineering Manager van het populaire sociale mediaplatform gaf aan dat de bijgewerkte richtlijnen ‘’gericht zijn op het creëren van een gelijk speelveld dat het vertrouwen van gebruikers en verantwoord gebruik van blockchain technologie bevordert’’.

Verschuiving Web3 beleid Google

Eerder werd het beleid van Google ten aanzien van op blockchain gebaseerde apps veelal als onduidelijk gekenmerkt. In 2021 werd het spel ‘Bitcoin Blast’ bijvoorbeeld zonder reden uit het niets verwijderd uit de Play Store. Sinds 2018 zijn crypto mining apps tevens verboden, maar hier zal geen verandering in worden gebracht met de nieuwe richtlijnen.

Over het algemeen ging het de afgelopen tijd al de goede kant op met betrekking tot de houding richting Web3. Zo werd in 2022 ArDrive Mobile, een app voor gedecentraliseerde data-opslag, toegelaten tot de Play Store en ook Axie Infinity wordt in geselecteerde landen vermeld in de Play Store.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie