Roy van Krieken Roy van Krieken
06/06/2022 05:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/06/2022 05:11

Hoe een 19-jarige kunstenaar $50 miljoen verdiende met NFT’s

icon-nft
NFT nieuws
Hoe een 19-jarige kunstenaar $50 miljoen verdiende met NFT’s

Foto: Mia Stendal/Shutterstock

Een Amerikaanse tiener en kunstenaar, Victor Langlois, heeft naar verluidt met het maken en verkopen van zijn eigen non-fungible tokens (NFT) een fortuin van meer dan $50 miljoen vergaard. Hij begon slechts een jaar geleden met het verkopen van zijn kunst, maar kwam al snel in de schijnwerpers te staan met groot succes als gevolg.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Victor Langlois verkoopt NFT’s

De eerste grote verkoop van Langlois vond in juni van 2021 plaats. Destijds gingen er een aantal fysieke kunstwerken en NFT’s in de veiling bij het wereldberoemde veilinghuis in New York, Christie’s. De collecties, ‘Hello, I’m Victor (FEWOCiOUS)’ en ‘This Is My Life’, werden verkocht voor in totaal $2,16 miljoen.

De collecties geven het leven van de Langlois weer van 14 tot 18 jaar, toen hij uit een mishandeld gezin werd gehaald en bij zijn grootouders in Las Vegas ging wonen. Hij beschrijft het leven bij zijn grootouders echter als net zo tumultueus. Dit kwam mede doordat hij transgender is en door zijn omgeving niet werd geaccepteerd.

Sinds de verkoop van zijn eerste NFT’s ging het hard voor Langlois. De verkoop werd opgepikt door grote namen binnen de kunst- en NFT sector. In april van dit jaar verkocht Langlois voor zeker $20 miljoen aan digitale kunst in minder dan 24 uur tijd. Dit bleek de op-twee-na grootste verkoop ooit te zijn op de NFT Marktplaats Nifty Gateway.

NFT’s zijn een groot succes

In een interview met Fortune gaf Langlois aan dat hij totaal overweldigd was door het grote succes van zijn kunst. Hoewel hij ondertussen genoeg geld heeft verdiend om voor zijn 20ste levensjaar met pensioen te gaan, lijkt het vastberaden om verder te gaan met het maken en verkopen van kunst.

“Het is moeilijk voor me geweest om het te verwerken, om eerlijk te zijn,” vertelde Langlois destijds aan Fortune. “De droom is niet om te ontspannen en niets te doen, de droom is om te tekenen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie