Erik Juffermans Erik Juffermans
21/08/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2023 14:00

Justin Bieber en Paris Hilton in juridische strijd over crypto

Nieuws
Justin Bieber en Paris Hilton in juridische strijd over crypto

Foto: RomanR/Shutterstock

De non-fungible token (NFT) markt is momenteel nog slechts  een schim van wat het ooit was. Bekende NFT-collecties, zoals de Bored Ape Yacht Club, worden voor slechts een fractie van de oude prijzen verhandeld. Veel Bored Ape NFT’s gingen twee jaar geleden nog voor vele miljoenen over de toonbank. 

Een groep Bored Ape investeerders, die met de gebakken peren zit, wil nu de bedrijven achter de NFT’s hiervoor aansprakelijk houden. Vier investeerders klagen Yuga Labs, het bedrijf achter de Bored Apes, alsmede 29 andere NFT-bedrijven aan. Zij zijn van mening dat de bedrijven misleidend waren in de promotie van hun NFT’s. 

‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'

Bored Ape NFT crypto-ontwikkelaars onder vuur

Zo zou Yuga Labs volgens de aanklagers bewust hype hebben gecreëerd met samenwerkingen en het inhuren van beroemdheden. Daarom klagen de investeerders ook beroemdheden als Justin Bieber en Paris Hilton aan, die twee jaar geleden nog hun Bored Apes pronkten. Ook Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld wordt aangeklaagd omdat het meedeed met de Bored Ape rage.

Volgens de aanklagers dienden deze samenwerkingen om de prijzen van de Bored Apes op artificiele wijze op te drijven. Yuga Labs heeft gereageerd op de aanklacht, maar lijkt niet onder de indruk te zijn. Zou zijn de aanklachten “zonder geloofwaardige gronden” en “opportunistisch”, aldus Yuga Labs:

“Als media- en technologiebedrijf heeft Yuga Labs een sterke gemeenschap opgezet van enthousiastelingen en ondernemers om te innoveren, verbinden en ontwikkelen. Zijn creativiteit heeft projecten gecreëerd die gewaardeerd worden over de hele wereld. Dat is het verhaal dat verteld moet worden.”

Bored Ape NFT prijzen dalen hard

Ook Sotheby’s noemt de aanklachten volledig ongegrond. De bedrijven geven aan dat ze zich zullen verdedigen in de rechtbank, mocht dat nodig zijn. De vier aanklagers eisen 5 miljoen dollar aan schadevergoeding.

Momenteel ligt de bodemprijs voor een BAYC NFT op nog zo’n 40 duizend dollar terwijl dit in mei 2020 nog op meer dan 400 duizend dollar lag. Het duurste exemplaar ooit was Bored Ape #8817. Dit exemplaar werd door het veilinghuis Sotheby’s verkocht voor 3,6 miljoen dollar. Mocht je interesse hebben, je kan dit exemplaar momenteel op de kop tikken voor 169 duizend dollar.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Advertentie
Advertentie