Roy van Krieken Roy van Krieken
30/01/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2022 20:04

Lamborghini lanceert nieuwe NFT-collectie

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Mike Mareen / Shutterstock.com

De prestigieuze autofabrikant Lamborghini heeft onlangs plannen bekend gemaakt om de wereld van crypto met beide benen binnen te treden. Er zal namelijk een non-fungible token (NFT) collectie gelanceerd worden in de nabije toekomst. De NFT-collectie zal in het thema staan van de Italiaanse sportauto’s in combinatie met de ruimte.

Door Donald Trump gelanceerde NFT’s crashen tijdens rechtszaak
  • icon-nft
    NFT nieuws

Space Time Memory

Volgens een persbericht van Lamborghini is een Zwitserse kunstenaar, Fabian Oefner, verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van de NFT’s. De collectie van de Italiaanse autofabrikant zal de naam ‘Space Time Memory’ krijgen en ergens volgende maand gelanceerd worden. De NFT’s zullen in samenwerking met het veilingkantoor Sotheby’s in de verkoop gaan. 

In totaal gaat het om vijf NFT’s. Allemaal zijn ze gemaakt door Oefner die hier naar eigen zeggen maanden aan heeft gewerkt. Hij heeft een grote hoeveelheid foto’s van Lamborghini auto’s en onderdelen gemaakt in de fabriek in Italië om vervolgens een kloppend geheel te maken in zijn studio in New York.

Lamborghini en crypto

In een interview met The Verge had de CEO van Lamborghini, Stephan Winkelmann, het volgende te zeggen over de lancering van de NFT collectie:

“De NFT-community is een vrij jong publiek en innovatiegericht. Ze hebben vergelijkbare waarden of interesses als Lamborghini als bedrijf, of de Lamborghini-gemeenschap in het algemeen. Dus het was een vrij logische link daar.”

Ook gaf Winkelmann aan dat een belangrijke drijfveer voor het lanceren van een NFT collectie het feit dat er veel frauduleuze NFT projecten met de Lamborghini naam opdoken was. Om het merk Lamborghini te beschermen werd daarom gekozen om zelf een echte collectie van de grond te krijgen.

Uiteraard is de financiële kant van het verhaal niet geheel onbelangrijk. Lamborghini probeert met deze stap ook te kijken of het financieel aantrekkelijk kan zijn om in de toekomst meer te doen met NFT’s of digitale activa. Winkelmann geeft wel aan dat zij extra voorzichtig zijn om ten alle tijde het merk Lamborghini te beschermen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie