Timo Bult Timo Bult
09/02/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2022 20:04

Lay’s en Subway lanceren NFT, opbrengst gaat naar Voedselbanken

icon-nft
NFT nieuws
Lay's en Subway lanceren NFT, opbrengst gaat naar Voedselbanken

Foto: monticello / Shutterstock.com

Steeds meer merken wagen zich aan non-fungible tokens (NFT)! Onlangs verschenen de merken Lay’s en Subway in het NFT nieuws. Zij lanceren namelijk samen een collectie NFT’s. Een daarvan wordt geveild ten gunste van de Nederlandse Voedselbanken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

NFT jas

Lay’s en Subway brachten eerder dit jaar de “Crispy Puffer Jacket” uit, een jas gemaakt van gerecyclede chipszakken. Maar nu betreden de merken dus ook de metaverse. Ze zullen namelijk vijf NFT’s uitbrengen van dezelfde jas, maar dan dus digitaal!

Een van de vijf NFT’s wordt over precies een week geveild door veilinghuis Sotheby’s. De opbrengsten uit deze veiling worden vervolgens aan Voedselbanken Nederland gedoneerd. De overige vier NFT’s kunnen door klanten gewonnen worden door aan de social media-campagne van Subway mee te doen. Meedoen kan nog tot 13 februari.

NFT’s bieden geweldige marketingkansen

NFT’s zijn in redelijk korte tijd uitgegroeid tot een interessant middel voor merken om hun merk aan de man te brengen. Het biedt namelijk een ultieme manier om te laten zien dat je als merk vooruitstrevend bent door blockchain en crypto te omarmen en klanten daadwerkelijk een stukje van jouw merk te laten bezitten. Bovendien is het natuurlijk een interessante nieuwe inkomstenbron nu sommige NFT’s voor meerdere miljoenen euro’s over de toonbank vliegen.

Advertisement

Veel meer use-cases voor NFT’s

De use-cases voor NFT’s blijven echter niet enkel steken bij digitale kunst of metaverse kleding. De unieke tokens kunnen namelijk ook heel veel andere dingen vertegenwoordigen. Neem bijvoorbeeld het fysieke huis in Florida, de Verenigde Staten, dat als NFT wordt verkocht.

Toch is digitale kunst op dit moment nog wel veruit de meeste populaire use-case van NFT’s. Onlangs werd bekend dat de bekende Nederlandse voetballer Memphis Depay een Bored Ape Yacht Club NFT heeft gekocht voor $250.000.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie