Timo Bult Timo Bult
09/02/2022 20:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2022 20:04

Lay’s en Subway lanceren NFT, opbrengst gaat naar Voedselbanken

icon-nft
NFT nieuws
Lay's en Subway lanceren NFT, opbrengst gaat naar Voedselbanken

Foto: monticello / Shutterstock.com

Steeds meer merken wagen zich aan non-fungible tokens (NFT)! Onlangs verschenen de merken Lay’s en Subway in het NFT nieuws. Zij lanceren namelijk samen een collectie NFT’s. Een daarvan wordt geveild ten gunste van de Nederlandse Voedselbanken.

Adidas lanceert sneakers op Solana, en dit is het prijskaartje
  • icon-nft
    NFT nieuws

NFT jas

Lay’s en Subway brachten eerder dit jaar de “Crispy Puffer Jacket” uit, een jas gemaakt van gerecyclede chipszakken. Maar nu betreden de merken dus ook de metaverse. Ze zullen namelijk vijf NFT’s uitbrengen van dezelfde jas, maar dan dus digitaal!

Een van de vijf NFT’s wordt over precies een week geveild door veilinghuis Sotheby’s. De opbrengsten uit deze veiling worden vervolgens aan Voedselbanken Nederland gedoneerd. De overige vier NFT’s kunnen door klanten gewonnen worden door aan de social media-campagne van Subway mee te doen. Meedoen kan nog tot 13 februari.

NFT’s bieden geweldige marketingkansen

NFT’s zijn in redelijk korte tijd uitgegroeid tot een interessant middel voor merken om hun merk aan de man te brengen. Het biedt namelijk een ultieme manier om te laten zien dat je als merk vooruitstrevend bent door blockchain en crypto te omarmen en klanten daadwerkelijk een stukje van jouw merk te laten bezitten. Bovendien is het natuurlijk een interessante nieuwe inkomstenbron nu sommige NFT’s voor meerdere miljoenen euro’s over de toonbank vliegen.

Advertentie

Veel meer use-cases voor NFT’s

De use-cases voor NFT’s blijven echter niet enkel steken bij digitale kunst of metaverse kleding. De unieke tokens kunnen namelijk ook heel veel andere dingen vertegenwoordigen. Neem bijvoorbeeld het fysieke huis in Florida, de Verenigde Staten, dat als NFT wordt verkocht.

Toch is digitale kunst op dit moment nog wel veruit de meeste populaire use-case van NFT’s. Onlangs werd bekend dat de bekende Nederlandse voetballer Memphis Depay een Bored Ape Yacht Club NFT heeft gekocht voor $250.000.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie