Roy van Krieken Roy van Krieken
06/02/2022 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/02/2022 17:06

Fysiek huis in Florida wordt verkocht als NFT op de blockchain

icon-nft
NFT nieuws
Fysiek huis in Florida wordt verkocht als NFT op de blockchain

Foto: Dariusz Jarzabek/Shutterstock

Het lijkt erop dat er binnenkort geschiedenis geschreven gaat worden in de Amerikaanse staat Florida. Een huis in Gulfport zal als non-fungible token (NFT) tijdens een veiling worden verkocht. Het zal het eerste stuk vastgoed in de Verenigde Staten worden dat als NFT wordt aangeboden.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Vastgoed als NFT

Het huis in Gulfport wordt verkocht door het vastgoed technologiebedrijf Propy. Dit bedrijf verkocht vorig al een huis in Kiev als NFT. Nu zal er binnenkort dus een tweede huis bijkomen dat in de vorm van een NFT wordt verkocht, zo meldt de Tampa Bay Times.

Uiteraard gaat het hier wel om een daadwerkelijk fysiek huis dat verkocht wordt. In dit geval zou de NFT de digitale rechten op het onroerend goed vertegenwoordigen, vergelijkbaar met de fysieke akte. De NFT zal ervoor zorgen dat de eigendomsrechten van het huis beschermd worden.

De huidige eigenaar van het huis is Leslie Alessandra. Zij is een gelouterd vastgoedinvesteerder en de oprichter van het blockchain bedrijf DeFi Unlimited. Zij liet weten dat ze haar huis als NFT wil verkopen om te demonstreren dat de technologie van blockchain en crypto alsmaar verder blijft evolueren.

“Het heeft zeker iets speciaals om de eerste te zijn, dat is zeker. Het is een beetje alsof je de eerste computer hebt die ooit op het internet is aangesloten. Maar ik hoop zeker dat de eigenaar iemand zal zijn die een voorstander is van blockchain en NFT’s en het zou een vertegenwoordiging van de toekomst zijn.”

Op 8 februari zal de veiling van de woning plaatsvinden. De interesse lijkt enorm want al meer dan 2.000 mensen hebben zich ingeschreven.

NFT adoptie

Het verkopen van een woning als NFT is een uitstekend voorbeeld van de manier waarop de technologie in het echte leven gebruikt kan worden. De potentie van NFT technologie wordt door veel experts dan ook als enorm gezien.

Dit voorbeeld laat  maar weer eens zien dat NFT technologie verder gaat dan alleen digitale kunst of verzamelobjecten. Er zijn tal van use cases binnen de echte wereld waar NFT’s zaken kunnen revolutionaliseren. Het lijkt er dan ook op dat de toekomst van NFT technologie er rooskleurig uitziet.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie