Wessel Kersting Wessel Kersting
29/07/2022 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/07/2022 15:04

Miami, Mastercard en TIME gaan NFT-samenwerking aan

icon-nft
NFT nieuws

Foto: Sean Pavone/Shutterstock

Miami is van plan om 5.000 verschillende kunstwerken in de vorm van non-fungible tokens (NFT) te verkopen. De verkoop zal in samenwerking gaan met de uitgever van Time Magazine, Time USA, Mastercard en Salesforce. Hiermee willen ze de artiesten ondersteunen en geld genereren voor de stad en de uitgever.

Het plan om de opbrengst van de 5.000 NFT’s te verdelen onder onder andere lokale artiesten is onlangs ook goedgekeurd. Ook zal er een gedeelte naar een goed doel gaan.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Verschillende rollen voor de partners

Time USA is voor dit project ingeschakeld om te helpen bij het ontwikkelen van de NFT strategie van de stad. Ook zullen zij een grote rol spelen bij het uitvoeren van het project. Mastercard zal ervoor zorgen dat kopers van de Miami NFT’s extra voordelen krijgen. Bijvoorbeeld toegang tot exclusieve evenementen in bepaalde restaurants en private tours door de stad.

De NFT’s worden ontworpen door 56 verschillende artiesten uit Miami. Dit is een verwijzing naar de 56 vierkante mijl van de stad.

Advertisement

Geschrapt NFT plan

In eerste instantie was het plan om alle artiesten verschillende ontwerpen van het stadszegel en de sleutel van de stad te laten maken. Dit plan werd uiteindelijk geschrapt. De commissarissen vinden de ontwerpen hiervan heilig en moeten daarom met rust gelaten worden. Uiteindelijk is ervoor gekozen om op de geschiedenis van de stad te focussen.

De president van TIME, Keith Grossman, gaf aan dat dit het Miami NFT project het eerst NFT project is waar zij andere entiteiten bij helpen. Hij gaf daarnaast ook aan dat er mogelijk meerdere NFT projecten zouden volgen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goede geschiedenis rondom NFT’s

Ook is er aangegeven dat Time is gekozen omdat zij een goed verleden hebben wat betreft winst maken in de NFT sector. Zo heeft de uitgever $10 miljoen winst gemaakt in NFT verkopen vorig jaar, blijkt uit een rapport van CBNC.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Advertisement
Advertisement