Thomas van Welsenes Thomas van Welsenes
15/07/2022 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2022 12:15

Mastercard werkt aan crypto massa-adoptie in Indonesië

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mastercard werkt aan crypto massa-adoptie in Indonesië

Foto: Primakov / Shutterstock.com

In Indonesië hebben veel inwoners geen toegang tot financiële middelen, zoals een bankrekening, wat de financiële vrijheid en economische groei van vele lokale inwoners en kleine ondernemers belemmert. De betalingsgigant Mastercard Indonesia probeert meer financiële inclusie te creëren door samen te werken met een grote crypto-gateway. Dit brengt mogelijk miljoenen Indonesiërs toegang tot verbeterde financiële middelen en kan zorgen tot een grote toename aan crypto adoptie.

Mastercard werkt samen met de crypto-gateway Fasset om digitale financiële oplossingen te ontwikkelen in Indonesië. Fasset is een digitale asset-gateway waar gemakkelijk en veilig digitale assets gekocht en verkocht kunnen worden. De samenwerking heeft als doel de financiële toegankelijkheid en de lokale economie in het land uit te breiden.

Volgens Hendra Suryakusuma, een executive bij Fasset, zijn er in Indonesië ruim 92 miljoen inwoners zonder bankrekening. Hendra Suryakusuma gelooft dat de samenwerking tussen Fasset en Mastercard Indonesia deze kloof zal overbruggen en verbeterde digitale financiële diensten zal leveren aan de inwoners van Indonesië. Via dergelijke initiatieven hebben bank-loze inwoners van Indonesië toegang tot bank services zoals overmaken van vermogen naar internationale rekeningen.

Crypto kan vooruitgang bieden

De Fasset executive is van mening dat de adoptie van crypto in ontwikkelende landen zoals Indonesië ook een aanzienlijke impact kan hebben op de bredere crypto industrie.

Hendra benadrukt dat het uitbreiden van digitale financiële dienstverleningen als referentie kan dienen om vooruitgang na te streven voor andere landen. Meer adoptie kan zorgen in meer gebruik en dus vraag naar crypto.

Mastercard ontwikkeld door op de blockchain

Naast de samenwerking van Mastercard Indonesia met Fasset, met als doel om crypto-gateways te stimuleren in Indonesië, is Mastercard ook aan het ontwikkelen met non-fungible tokens (NFT’s).

Zo werkt Mastercard samen met NFT-marktplaatsen om haar kaarthouders in staat te stellen direct NFT’s te kopen, hierdoor hoeven gebruikers van de kaart geen complexe crypto transacties uit te voeren om in NFT’s te investeren.

Deel dit artikel
Thomas van Welsenes

Thomas investeerde in 2017 voor het eerst in Bitcoin. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en gaan geloven in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen en de wereld een stuk eerlijk zal maken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie