Wessel Kersting Wessel Kersting
13/06/2022 05:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2022 05:13

Mastercard laat 2,9 miljard creditcard houders NFT’s kopen

icon-nft
NFT nieuws
Mastercard laat 2,9 miljard creditcard houders NFT's kopen

Foto: PixieMe / Shutterstock.com

De Internationale betalingsverwerker Mastercard heeft onlangs aangekondigd dat zij haar betalingsservices gaan uitbreiden naar de Web3 en non-fungible token (NFT) sector. Mastercard is namelijk een samenwerking aangegaan met verschillende NFT markplaatsen, waaronder: Immutable X, Candy Digital, The Sandbox (SAND), Mintable, Spring, Nifty Gateway en MoonPay.

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

NFT’s kopen wordt makkelijk

Op het moment zien we dat wanneer een gebruiker een NFT wilt kopen dit een lang en moeilijk proces is. Eerst moet diegene crypto aankopen om vervolgens pas te kunnen bieden op een NFT en deze te kunnen kopen. Echter met de samenwerking die Mastercard is aangegaan zal dit proces een stuk korter zijn.

Gebruiker zullen in de toekomst namelijk direct door middel van hun creditcard kunnen bieden op een bepaalde NFT en deze dan ook direct hiermee kopen. Zo hoeft de gebruiker geen crypto meer aan te kopen en te versturen naar de NFT marktplaats. Mastercard zei:

“Deze integraties zijn ontworpen om crypto toegankelijker te maken en het NFT-ecosysteem te helpen groeien, innoveren en meer fans binnen te halen.”

Het besluit om deze service aan te bieden is als reactie op de snelgroeiende sector is gemaakt op basis van een enquête die is gedaan. In totaal waren er 35.000 respondenten uit 40 verschillende landen.

Uit de enquête bleek dat 45% van de respondenten wel eens een NFT heeft gekocht of er een wilde kopen. 50% van de respondenten gaf aan wel interesse te hebben in mogelijke flexibele opties om een NFT te kopen.

Advertentie

Mastercard’s interesse in NFT’s en cryptocurrencies

Mastercard heeft al eerder een brug geslagen naar de NFT-wereld. In het begin van dit jaar sloten zij nog een samenwerking met de cryptocurrency exchange Coinbase, waardoor haar gebruikers met hun creditcard direct NFT’s konden kopen op het NFT platform van de exchange.

De betalingsverwerker heeft al meerdere keren laten zien interesse te hebben in crypto en de bijbehorende sectoren over de afgelopen jaren. In april heeft Mastercard 15 verschillende metaverse en NFT gerelateerde handelsmerken aangevraagd. Het zal daarom interessant zijn om te zien waar ze nog meer mee zullen komen!

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel Kersting maakt sinds april 2019 deel uit van Crypto Insiders. Via cryptodienstverlener SATOS kwam hij in contact met het platform. Hij heeft financial services management gestudeerd aan de HvA en naast zijn werk als Compliance Officer voor een cryptocurrency exchange, schrijft hij dagelijks Premium analyses voor Crypto Insiders. Wessels interesse in cryptocurrency komt voort uit zijn financiële achtergrond en passie voor beleggen en handelen. Hij heeft meegeholpen aan het opzetten van de Discord omgeving van Crypto Insiders en is gespecialiseerd in technische analyse.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie